0
Fudbal
Demir Škrijelj

FOTO: FK Mornar Bar

BAR SKRIVA PRAVI DRAGULJ: Upoznajte Demira Škrijelja, momka koji je uverio Prosinečkog u svoj kvalitet! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 18.04.24 u 13:09

Škrijelj u poslednje vreme sjajno igra

Iako fudbal u Crnoj Gori nije toliko praćen širom Evrope, pa ni regiona Balkana, ipak skriva talente koji oduševljavaju sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.

Jedan od takvih zlatnih primera je Demir Škrijelj. Momak rodom iz Berana koji ima svega 26 godina pokazao se kao jedan od ključnih igrača ekipe Mornara iz Bara.

Upravo je on jedan od „krivaca“ zbog kojih Barani zauzimaju četrvrto mesto na tabeli Prve lige Crne Gore i što će se potencijalno boriti za Evropu.

Standings provided by Sofascore

Reč je o talentovanom igraču koji igra na poziciji krila, a pre dolaska u Mornar nastupao je još za ekipe Ibra, Bratstva iz Cijevne i Zete.

Škrijelj je ove sezone uspeo da postigne četiri pogotka, ali mnogo veći doprinos svom timu pravi kroz asistencije kojih je skupio osam po čemu je izjednačen sa Petrom Grbićem na drugom mestu, dok prvoplasirani Oliver Sarkić ima samo asistenciju više.

Jedan od ključnih ljudi za razvoj ovog mladog fudbalera definitivno je sportski direktor Mornara iz Bara, Mitar Novaković, bivši reprezentativac Crne Gore, kao i fudbaler OFK Beograda, Čukaričkog, Rada i Amkara iz Perma.

Mitar Novaković
Sport Fudbal Ofk Beograd Partizan Belgrade Serbia Soccer Mitar Novakovic 3.12.2006. photo: Pedja Milosavljevic

Demir je svojim sjajnim partijama u dresu Mornara privukao pažnju legende balkanskog fudbala i aktuelnog selektora Crne Gore, Roberta Prosinečkog.

Čuveni Veliki Žuti je Škrijelju uputio poziv za ciklus martovskih prijateljskih utakmica, gde je protiv Belorusije upisao svoj debitantski nastup za selekciju Sokolova.

Ispunio mi se dečački san. Svima je želja da ostvare svoje snove i igraju za svoju zemlju. Presrećan sam, zahvaljujem se još jednom selektoru i njegovim saradnicima na pozivu. Momci su me prihvatili baš kako treba, osećam se da sam ovde mnogo duže nego što jesam – rekao je Škrijelj u razgovoru za FSCG.

Osećaj je neverovatan. Kada sam došao, tu su bili Jovetić, Savić, Marušić, sve su to igrači svetske klase, osećao sam se čudno. Nije bilo lako. U glavi mi je sve bilo pomešano – priznaje novopečeni reprezentativac Crne Gore.

Selektor Prosinečki je pohvalio njegovu igru, istakavši da je Škrijelj imao pristup kao da nije prvi put u reprezentaciji.

Mislim da sam iskoristio šansu koliko sam mogao, nadam se da ću nastaviti da radim kako treba i da ću upisati na narednoj utakmici još jedan nastup – poručio je fudbaler Mornara.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter