0
Košarka
Vasilije Micić, Nikola Jokić

Vasilije Micic (L) Nikola Jokic (R) Serbia v Greece - FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MICIĆ ISKRENO O PARIZU: Srpski plej progovorio o nastupu na Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 17.04.24 u 11:50

Micić se dotakao nastupa u Parizu

Igrač Hornetsa Vasilije Micić najavio je svoje učešće za reprezentaciju Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Micić je prošle godine prešao u ekipu Oklahome, da bi početkom februara ove godine bio trejdovan u Šarlot. Iako ekipa Šarlota nije uspela da se plasira u plej-of, završivši sezonu na 13. mestu u Istočnoj konferenciji NBA lige, Micić je optimističan u vezi sa svojim daljim planovima.

Trajanje sezone je drugačije. Prošle godine se završilo u junu i uglavnom sam bio angažovan sa nacionalnim timom, što mi nije pružalo priliku da radim na individualnim korekcijama. To je glavna razlika između Evropljana i NBA igrača, to dodatno vreme tokom leta. Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu – rekao je Micić na konferenciji za medije.

Olimpijske igre će se održati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, a Micić je istakao svoju posvećenost pripremama za ovaj veliki događaj.

Sada ću se posvetiti svom napretku i Olimpijskim igrama krajem jula i početkom avgusta. To će mi pomoći da ne izgubim formu kroz takmičenje. Pre i posle toga ću raditi na svojoj igri – dodao je košarkaš Šarlota.

Analizirajući svoju prvu sezonu u NBA ligi, Micić je istakao značaj ovog iskustva za svoj dalji razvoj kao igrača.

Kao dve različite sezone u jednoj. Kratko je trajalo, ali dinamično. Potpuno novo iskustvo za mene su osamdesetdve utakmice u šest meseci. Oba tima su se trudila da mi pruže pomoć kao starijem rukiju, kakav je NBA i na čemu bi trebalo da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da uvidim kako stvari funkcionišu na terenu. To mi je ono najvažnije, da shvatim na kom sam nivou kao igrač – rekao je Micić.

On je takođe objasnio na čemu će raditi tokom leta kako bi unapredio svoju igru.

– Imam 30 godina i već sam oblikovan. Vreme koje imam ispred sebe je nešto što će mi pružiti šansu da radim na trojkama iz driblinga, šutu sa poludistance… Moram da radim na telu, da ojačam, pre svega zbog odbrane jedan na jedan. Ne mislim da bih trebao da budem bolji, nego da održim nivo. Mali detalji na kojima moram da radim tokom leta i da se nadam da će mi pomoći da budem bolji – zaključio je Micić.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter