0
Tenis

FOTO: TKCZ

ZAVRŠEN SERIJAL UTP PRO TURNIRA NA TERENIMA TK CRVENA ZVEZDA: Evo ko je došao do trofeja! (FOTO)

Objavljeno: 16.04.24 u 21:21

Zanimljiv tenis viđen je na terenima TK Crvena zvezda

Na terenima TK Crvena Zvezda odigrana su tri UTR Pro turnira sa ukupnim nagradnim fondom od 75.000 dolara.

Već na samom početku prve takmičarske nedelje koja je startovala 1. aprila videlo se da će se u narednih 15 dana na terenima TK Crvena Zvezda gledati izuzetan tenis.

Prvi turnir bio je u znaku ženskog tenisa koji je bio veoma jak sa 20 igračica iz 11 zemalja sveta i WTA rangom do 250. mesta koje su se borile se za prvo mesto i nagradu od 3.600 dolara. Ukrajinka Oleksandra Oljinikova uspela je u finalnom meču da posle tri seta i četiri sata izuzetne borbe savlada mladu srpsku teniserku Nataliju Senić 6:7, 6:3, 6:3.

FOTO: TKCZ

Odmah po završetku prvog turnira usledila je nedelja u kojoj smo istovremeno gledali paralelno i muški i ženski UTR Pro turnira (od 08.04 do 14.04.2024). Kvalitet takmičara ni ovaj put nije izostao, a 40 žena i muškaraca se borilo za ukupan nagradni fond od 50.000 dolara.

U prilog jačini i popularnosti turnira govori i podatak da su na ovim takmičenjima protekle nedelje na Zvezdi učestvovali tenseri i teniserke iz 18 zemalja sveta.

U drugoj nedelji šampionski pehar osvojila je Bugarka Julija Terziska koja je trijumfovala u tri seta protiv naše Natalije Senić 7:6, 2:6, 7:5 koja je i ove nedelje bila na korak od osvajanja takmičenja i uprkos dugoj i fantastičnoj borbi poražena u finalu.

FOTO: TKCZ

U muškom finalu opravdano su se našli srpski teniser Stefan Popović, član TK Crvena Zvezda i reprezentativac BiH i još jedan izuzetan igrač iz TK Doboj Andrej Nedić. Posle duge borbe i mnogo prevrata u trećem setu Nedić je uspeo da osvoji pobedničko postolje rezultatom 6:4, 2:6, 6:4.

FOTO: TKCZ

TK Crvena Zvezda bila je organizator UTR Pro turnira po 16-ti put.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter