0
Košarka
Nikola Topić

Nikola Topic (FOTO: Starsport)

VAŽNE VESTI: Nikola Topić odlučio da li će izaći na NBA draft!

Objavljeno: 15.04.24 u 16:09

Topić je rešio veliku dilemu

Nikola Topić, talentovani košarkaš, doneo je odluku da se prijavi za ovogodišnji NBA draft, što je objavio njegov agent Miško Ražnatović.

Topić, koji je osvojio zlatnu medalju sa juniorskom reprezentacijom na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, visoko je rangiran u svim analizama i predviđanjima za ovogodišnji draft, pa se čak prognozira da bi mogao biti među prvih pet, a sigurno među deset najboljih pikova.

Iako je imao šansu da se probije i među prvih pet, Topić je bio sprečen povredom kolena koju je pretrpeo u januarskom večitom derbiju. Tri meseca kasnije, sin nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i člana Crvene zvezde Milenka nije uspeo da se oporavi, zbog čega od tada nije igrao nijednu utakmicu. Ipak, to nije umanjilo njegovu reputaciju među analitičarima, koji mu i dalje predviđaju visok plasman.

Zbog toga je Topić odlučio da iskoristi svoj dobar ugled među NBA ekipama i prijavi se za ovogodišnji draft, koji će se održati u dva dana. Biranje prvih 30 igrača zakazano je za 26. jun u Barklajs Centru u Bruklinu, dok je za dan kasnije planiran draft preostalih 30 igrača, ali u studiju ESPN na Menhetnu.

Topić je imao sjajan prvi deo sezone u Megi, gde je odigrao svih 13 utakmica u jakom ritmu. Pre povrede, ostvario je još jedan nastup u ABA ligi i zabeležio prosečno 17,9 poena, 6,8 asistencija i 3,6 skokova, uz 45,5 odsto šuta iz igre. Njegove igre su mu donele titulu MVP-a u regionalnom takmičenju i mesto u idealnoj petorci.

Postoje najave da bi Topić mogao zaigrati u finišu sezone za Crvenu zvezdu. Eventualni visok plasman na draftu značio bi sigurno i selidbu u NBA.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter