0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega MIS

NBA PARTIJA MEGE: Cedevita Olimpija nije imala nikakve šanse!

Objavljeno: 15.04.24 u 23:05

Fenomenalan nastup Mege!

Košarkaši Mega MIS-a vode sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, pošto su u Hali sportova Ranko Žeravica ubedljivo savladali Cedevitu Olimpiju i postavili klupski rekord po broju postignutih poena na jednoj utakmici regionalnog takmičanja, 119:98 (27:23, 30:29, 37:22, 25:24).

Oborili su i rekord plej-ofa koji je iznosio 113 poena, a prišli su izabranici Marka Baraća i rekordu takmičenja od 122 poena, ali nisu i njega uspeli da obore. Ipak, mogu da budu samo zadovoljni posle fantastične partije. Iz četvrtine u četvrtinu su uvećavali prednost, postigli čak 37 poena u trećoj i tada već stekli nedostižnu zalihu, koju su do kraja bez problema sačuvali. Sve tu uprkos povredi Omerdžana Iljasolusa sredinom druge četvrtine, činjenici da su van stroja i Lovro Gnjidić, Luka Paunović i Oleksandr Kobzistij.

FOTO: Mega MIS

Još jedan sjajan meč je odigrao Nikola Đurišić i predvodio Megu sa 31 poenom, sedam asistencija i pet skokova za indeks korisnsoti 38. Ispratili su ga Andrija Jelavić sa 20 poena (indeks 25), Stefan Miljenović i Filip Jović sa po 16, kao i kapiten Uroš Plavšić sa 13 poena.

U ekipi iz Ljubljane po 20 poena postigli su Di Džej Stjuart i Džastin Kobs, 16 je dodao Alen Omić, dok su dvocifreni bili i Jaka Blažič sa 12 i Zoran Dragić sa 10.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter