0
ATP

FOTO: Printscreen/X

NADAL SE KONAČNO VRAĆA NA TEREN: Rafa je to i sam potvrdio – Došao sam ovde u poslednji čas! (VIDEO)

Objavljeno: 15.04.24 u 15:35

Istakao je i da ne može da bude siguran kako će biti u ostatku sezone

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rafael Nadal se zvanično obratio novinarima uoči starta turnira u Barseloni.

Bilo je strahovanja da bi njegovo pojavljivanje moglo da znači i da će odustati od turnira, ali to se na sreću organizatora i ljubitelja tenisa nije dogodilo.

Srećan sam što sam ovde, imam mnogo lepih sećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u poslednji čas. Nedelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osećaj je pozitivan – kaže Nadal kog na startu čeka okršaj sa Italijanom Flavijem Kobolijem.

Osvrnuo se i na to što Karlosa Alkaraza neće biti na turniru.

– To je negativna stvar, pre svega za njega, jer je povrđen. Želim mu svu sreću i brz oporavak. To su veoma loše vesti za ovaj turnir, izgubiti prvog nosioca u žrebu, a što se mene tiče ne bih još da razmišljam o polufinalu – rekao je Nadal, s obzirom na to da je po žrebu tada mogao da se sastane sa Alkarazom.

 

Teniser iz Manakora je dodao da želi da maksimalno uživa u karijeri.

Ne sumnjam ni u šta. Stvar je bila u tome mogu li da igram ili ne. Imao sam dve teške godine, dolazim posle operacije kuka, dešavalo se dosta toga sa mojim telom i nije mi dozvoljavalo da budem na željenom nivou. Mada me je povredilo to što nisam mogao da igram na nekim turnirima. U ovoj fazi karijere, ja sam u drugačijoj poziciji, i pre nego da žalim što nisam mogao da igram, volim to što sam ovde. Ovo je moja poslednja godina na Turu i želim da uživam u svakom trenutku. Zato je to više od običnog osećaja. Osećam da sam spreman za sutrašnji meč. Realan sam, to što sam ovde me uzbuđuje, što sam na ovom turniru i terenu – dodao je Rafa.

Nije mogao da izdvoji koji turnir u Barseloni mu je najdraži.

Svaki turnir koji sam ovde igrao je važan za mene. Bilo je mnogih sa lepim sećanjima. U životu je tako, sve ima početak i kraj, tako je i u sportu. Ne znam šta će se desiti, ali moj osećaj je da mi je ovo poslednji turnur ovde. Daću sve od sebe, želim sebi da sam šansu – kaže Rafa.

Dodao je i da ne može da bude siguran kako će biti u ostatku sezone.

Ne znam još ništa. Idemo dan po dan. Bilo je mnogo loših dana fizički i mentalno i to je ostavilo traga. U danima kada je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osećao trenirajući sa prijateljima ovde, ti dobri momenti kompenzuju one loše i zato imam nadu da ću nastaviti da igram. Znam da su moje teškoće velike, ali tako je kako je, to je deo života jednog sportiste. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter