0
AdmiralBet ABA Liga
Nebojša Čović

Nebojsa Covic KK Crvena Zvezda 14.11.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ČOVIĆ NAJAVIO DOBRE VESTI: Crvena zvezda ima veliko pojačanje za završnicu ABA lige!

Objavljeno: 15.04.24 u 21:30

Čović je istakao da će njegov povratak biti od izuzetnog značaja

U emisiji „U obruču“ ovog ponedeljka, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović osvrnuo se na mnoge košarkaške teme, uključujući i perspektivu mladih igrača.

Objasnio je kako je protekla sezona mladog igrača Nikole Topića, ističući da će se Topić uskoro vratiti na teren, što će predstavljati značajno pojačanje za klub na poziciji plejmejkera.

Zvezda je već iznedrila jednog igrača, to je mladi Topić. Mislim da će on početi da igra već u Podgorici nakon povrede u januaru. On nam je jako nedostajao, posebno posle situacije sa Nejpirom. On je kod nas odigrao jednu i po utakmicu, pre toga je igrao za juniore, trpao je po 50 utakmica. Vidim da ga sada svojataju da je napravljen u OKK Beogradu i Megi. Hvala svima što su dali doprinos njegovom razvoju. Imali smo slične situacije sa Šaranovićem, Pavićevićem, Matovićem… Duško je imao hrabrosti i onda smo preduzeli korake. Topić je otišao u Valensiju, nije igrao ni minut, pa smo ga preregistrovali u FMP, gde je naš rival Partizan ga je prijavio i imali smo dodatne probleme. Ali ne mislim da je lako Zvezdi i Partizanu da isforsiraju mlade igrače u Evroligi. Zamislite šta bi bilo u Grčkoj i Turskoj da je kvalifikaciona utakmica da samo šampion igra u Evroligi. Nas kvalifikuju tako bez ijednog razloga. Videćemo kako će Topić proći na draftu, njegova će odluka biti, kao što je bila njegova odluka. Duško je razgovarao sa njim, garantovao mu minutažu, on se opredelio da ode u Megu. Ako je bilo opterećenja, nije bilo kod nas. Najvažnije je da je zdrav, da odradi posao ovde i da napravi što bolji rezultat na draftu. Nadam se da će biti među prvih deset, ali imamo i kontrast, nikad lošiji draft. Prva tri na draftu su iz Evrope, što ukazuje na loš draft – rekao je Čović.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter