0
Košarka
Bogdan Bogdanović

FOTO: Twitter/@ATLHawks

BOGDAN RAME UZ RAME SA LEGENDOM: Kapiten Srbije se izjednačio sa NBA zvezdom! (FOTO)

Objavljeno: 15.04.24 u 16:34

Bogdan je stigao do velikog dostignuća

Bogdan Bogdanović je pokazao svoj puni potencijal u NBA ligi! Uz sve svoje kvalitete, njegova izuzetna sposobnost šuta iz daljine postala je njegov zaštitni znak, do te mere da je uspeo da izjednači rekord do sada najuspešnijeg srpskog trojkaša u NBA ligi, Peđe Stojakovića.

Sezona još nije gotova za Bogdanovića, jer je Atlanta izborila plej-in kao deveta na Istoku.

U poslednjem ligaškom meču protiv Indijane, Bogdanović je postigao 18 poena, od kojih je devet došlo iz daljine. S ovim trojkama, dostigao je broj od 240 u sezoni.

To je isti broj pogodaka iz daljine koji je Peđa Stojaković postigao u sezoni 2003/2004 za Sakramento Kingse, čime je postao najbolji srpski trojkaš u NBA ligi. Sada se Bogdan izjednačio sa njim.

Ove sezone u NBA ligi, Bogdanović je za Atlantu u proseku beležio 16,9 poena (37,4% za tri poena), uz 3,4 skoka i 3,2 asistencije.

Bogdanoviću je takođe dodeljeno prestižno priznanje „Seku Smit“. Ova nagrada se dodeljuje igraču koji se ističe svojim profesionalizmom i integritetom u komunikaciji sa medijima.

Srbin je nagrađen odlukom izbornog panela lokalnih medija, koji su glasali za njega, a potpredsednik za komunikacije Hoksa, Džon Sajnberg, prokomentarisao je ovu odluku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter