0
Košarka
KK Žalgiris

Regular season round 27 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Zalgiris in Belgrade, Serbia on Feb. 9, 2024.

VELIKE VESTI IZ LITVANIJE: Legenda Evrolige došla na čelo slavnog Žalgirisa!

Objavljeno: 14.04.24 u 10:56

Žalgiris hoće da se vrati u sam vrh

Legendarni košarkaš Paulijus Jankunas preuzima funkciju predsednika Žalgirisa, čime započinje novo poglavlje u istoriji ovog kluba iz Kaunasa. Jankunas je potvrdio ovu vest, ističući svoju predanost i ljubav prema klubu kojem je dao gotovo čitavu svoju karijeru.

Jankunas je bio ključni igrač Žalgirisa u periodu od 2003. do 2009. godine, pre nego što je kratko vreme proveo u Himkiju, da bi se brzo vratio u Kaunas. U svom drugom mandatu u klubu, igrao je od 2010. do 2022. godine, kada je završio karijeru.

Tokom svoje karijere u Žalgirisu, Jankunas je osvojio impresivan broj trofeja, uključujući 15 titula prvaka Litvanije, 10 Kupova, i četiri lige Baltika. Takođe je ostvario značajne uspehe sa reprezentacijom Litvanije, uključujući dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2007. i Svetskom prvenstvu 2010. godine, kao i srebro sa Evropskog prvenstva 2015. godine.

Pored imenovanja Jankunasa za predsednika, Žalgiris je takođe predstavio Gediminasa Navickasa kao novog sportskog direktora. Ova dvojica iskusnih košarkaša donose bogato iskustvo i strast ka uspehu, te se očekuje da unaprede klub u narednim sezonama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter