1
Domaći fudbal
Dragan Bogavac

FOTO: Starsport

OD HEROJA DELIJA DO ISKRENOG VERNIKA: Čovek koji je srušio Partizan u 120. večitom derbiju danas uopšte ne liči na sebe! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 14.04.24 u 11:33

Potpuno je promenio izgled, ali i način gledanja na svet

Dragan Bogavac, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i heroj 120. večitog derbija odigranog u martu 2003. godine, kada je postigao jedan od golova u pobedi nad Partizanom, danas se nalazi daleko od fudbalskih terena, ali i daleko od svoje nekadašnje slike.

Bogavac je, nakon uspešne karijere u Nemačkoj i Srbiji, promenio svoj izgled i način razmišljanja. Sada nosi bradu i izgleda potpuno drugačije nego dok je igrao za Crvenu zvezdu, ali to nije jedina promena koja je obeležila njegov život.

Nekadašnji fudbaler, koji se u svojoj mladosti nije bavio religijom, priznao je da je u 22. godini pronašao veru i krstio se u Đurđevim stupovima.

Bio sam mlad, ponese te slava, ne znaš ništa o Svetom Savi, Simeonu… Da ne spominjem sve. Veliki je gospod i to što sam uradio u Zvezdi je sve lepo. Ponela me slava, ali nisam razmišljao kao sad i to je teško za čoveka da se nosi sa svim tim – priznao je Bogavac.

Dragan Bogavac
FOTO: Printscreen/YouTube

Međutim, preokret u njegovom životu dogodio se u 33. godini, kada je prolazio kroz teške trenutke lečeći se od operacije Ahilove tetive.

To su bili tužni dani za mene, ali dolazi radost jer sam spoznao Hrista – objasnio je Bogavac.

Danas, Dragan Bogavac aktivno učestvuje u crkvenim aktivnostima i javno izražava svoju veru. Njegova transformacija, kako fizička tako i duhovna, svedoči o putu koji je prešao od uspešnog fudbalera do posvećenog vernika.

93
5

1 Komentara

  1. Da ne bi nekome zvučalo da je čovek „skrenuo“ ili „izgubio se malo“, treba napomenuti da taj isti čovek i dalje vrhunski igra i mali i veliki fudbal i odaziva se većini akcija veterana Crvene Zvezde. Hvala mu što je sa Brankom, Bucom, Žigićem, Krivokapićem i ostalima (verovatno sam zaboravio nekog) gostovao u mom gradu Požarevcu i pokazao klasu još jednom i što će po Srbiji, a i šire i dalje to raditi. Bravo majstore i hvala ti i za taj derbi između ostalog.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter