0
Domaći fudbal

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Cukaricki and Partizan at stadium FK Cukaricki on April 14, 2024 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DULJAJ O SUDIJAMA: „Oni su tu da dele pravdu, međutim to je malo drugačije!“

Objavljeno: 14.04.24 u 22:04

„Nije ovde u pitanju Igor Duljaj, već tradicija kao Partizan“

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u poslednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije i neposredno pred večiti derbi sa Crvenom zvezdom. Od njih su bili bolji fudbaleri Čukaričkog, koji su na domaćem terenu slavili sa 3:2 (1:0)

Nakon utakmice, trener Partizana Igor Duljaj dao je izjavu za TV Arena sport.

Dva različita poluvremena, želim da čestitam Čukaričkom na pobedi. Tri boda… Imali smo u drugom poluvremenu, kada smo uspeli da sustignemo sa dva gola i onda opet naivno primimo jedan, tako da ovo ide na moja leđa. Nismo ušli kako smo trebali, nonšalantno je bilo. Neke stvari se ponavljaju, ali nema predaje, idemo dalje – rekao je Dulaj.

Upitan je kakvo je stanje povrede golmana Jovanovića.

Ne znam, bilo je teško čim je tražio izmenu. Da li je imao kontakt sa protivnikom, nije mogao da izdrži, tražio je izmenu, pa smo ga izveli da se ne pogorša – objasnio je Duljaj.

Potom je komentarisao suđenje, opširnom svojom analizom gde se videlo veliko nezadovoljstvo.

Veoma je teško komentarisati suđenje, niti to želim, ali moramo nešto da razjasnimo. Nije ovde u pitanju Igor Duljaj, već tradicija kao Partizan. Ne znam da li je ovo u istoriji nekada bilo. Nisam ga vređao, niti psovao majku kao što je to pisalo u nekom izveštaju jednog sudije. Nisu korektne stvari da se na ovaj način pokazuje nepoštovanje. Možda sam ja nešto pogrešno uradio, ali institucija je tradicija Partizana i to narušava tradiciju Partizana takvim ponašanjem. Ne komentarišem suđenje, nego taj odnos koji je izuzetno nadmen. Mislim da to nikome nije potrebno, mi trebamo da budemo sportisti. Ako sam išta pogrešio ja se izvinjavam, ali isto ne može neko da se ponaša na taj način kako su se danas… Oni bi trebali da budu delioci pravde, međutim bilo je malo drugačije, ali ok. Moja je krivica, samo uništavate jedan derbi koji nas očekuje, malo je to ružno, ali dobro. To je život, idemo dalje, biće sve to ok.

Nedugo na konferenciji za štampu, se još jednom dotakao činjenice da neće biti na večitom derbiju. Meč je sudio Milan Ilić.

Jovanović je dobio udarac u mišić, tražio je izmenu, kasnije je bio ofsajd. Došlo je do kontakta, dobio je udarac, to nije bilo namerno, daleko od toga. Dobio sam četvrti karton. Ne pričam o emocijama, ali neko ko deli pravdu, ja sam stao ispred Šćekića, neki od sudija je rekao da sam psovao majku, to nije isitina. On hoće da pokaže demonstraciju sile, a ja nisam bitan. Iza mene je tradicija od 1945. godine i to je problem. Daleko je od toga da komentarišem suđenje, nego samo taj odnos. On je znao da imam tri kartona. Taj isti gospodin mi je protiv Javora isto dao karton. Samo sam čekao kada će opet biti. Ja nisam toliko važan, sport treba da bude čist, treba da bude fer, da bude pošten, a ne demonstracija sile i moći. To je jedan momenat koji je u prvom poluvremenu bio bez ikakvog pardona. Želeo bih da vidim da li bi u nekim drugim situacijama mogao da uradi. Jednostavno me zanima samo taj odnos. 

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter