0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

DO KADA ĆE NOVAK BITI BROJ JEDAN? Đoković će do ovog datuma sigurno biti prvi teniser sveta!

Objavljeno: 14.04.24 u 08:29

Novak je skupio bodove u Monte Karlu

Novak Đoković, trenutno svetski broj jedan, završio je svoje učešće na turniru u Monte Karlu stigavši do polufinala, ali je ipak dodao nove bodove svom rekordu na ATP listi.

Đoković je prošle sezone bio eliminisan u trećem kolu ovog turnira, ali je ovog puta uspeo da osvoji 310 poena tokom protekle nedelje u Kneževini.

Iako je njegov najbliži pratilac, Janik Siner, takođe stigao do polufinala i zaradio dodatnih 40 poena, razlika između njih ostaje značajna. Od ponedeljka, Siner će zaostajati 1.285 bodova za srpskim teniskim asom.

Ovo znači da će Đoković bezbedno ostati na prvom mestu do 20. maja, što je dan nakon završetka Mastersa u Rimu.

Iako nisu učestvovali prošle sezone u Madridu, Đoković i Siner imaju priliku da zarade nove bodove na turnirima u Madridu i Rimu pred Rolan Garos. Siner, uz dobre rezultate na ovim turnirima, ima teoretsku šansu da prestigne Đokovića, ali srpski teniser još uvek nije odlučio gde će nastupiti uoči drugog Grend slema u sezoni.

Pored toga, promene se očekuju i u Top 10, gde će Stefanos Cicipas postati novi-stari član, nakon što je igrao u finalu Monte Karla protiv Kaspera Ruda.

48
9

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter