0
ATP
Novak Đoković

FOTO: @ROLEXMCMASTERS/X

POZNAT PRVI FINALISTA MONTE KARLA: Novak Đoković saznao ime rivala u borbi za trofej ako pobedi Ruda!

Objavljeno: 13.04.24 u 16:44

Veoma uzbudljiv meč pred duel Novaka i Kaspera

Stefanos Cicipas, dvanaesti teniser sveta, ostvario je briljantnu pobedu na turniru u Monte Karlu, plasiravši se u finale mastersa nakon što je nadigrao drugog na ATP listi, Italijana Janika Sinera, rezultatom 2:1. U dramatičnom polufinalu koje je trajalo dva časa i 39 minuta, Cicipas je demonstrirao svoju izvanrednu formu i odlučnost.

Grčki teniser agresivno je započeo meč, preuzevši kontrolu nad servisom Sinera već u trećem gemu, nakon čega je uspešno zadržao prednost i osvojio prvi set sa 6:4. Međutim, Siner nije odustajao, već je u drugom setu pronašao svoju igru, izjednačivši rezultat na 1:1 pobedivši drugi set sa 6:3.

Odlučujući treći set doneo je napetu borbu, a Siner je rano stekao prednost od jednog brejka. Međutim, zdravstveni problemi Italijana usporili su njegovu igru, što je omogućilo Cicipasu da se vrati u meč i preokrene rezultat u svoju korist. Uporni Grk iskoristio je priliku i zasluženo obezbedio svoje mesto u finalu.

Sada Cicipas čeka okršaj sa boljim iz meča Novak Đoković – Kasper Rud, a teniski svet s nestrpljenjem iščekuje ovaj susret, posebno zbog mogućeg duela sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter