0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Printscreen/Twitter

NOVAK POSUSTAO U ZAVRŠNICI: Rud posle velike drame savladao Đokovića prvi put u karijeri za finale Monte Karla!

Objavljeno: 13.04.24 u 19:04

Novak nije uspeo da se podigne

Novak Đoković je poražen u meču polufinala Mastersa u Monte Karlu od norveškog tenisera Kaspera Ruda, 1:2 (4:6, 6:1, 6:4) u setovima.

Meč uopšte nije krenuo dobro po najboljeg svih vremena, pošto je uprkos vođstvu Srbina njegov rival uspeo da napravi brejk na startu meča.

Novak je dugo tražio svoju igru dok je Rud od početka imao dobar ritam te je u petom gemu uspeo da napravi drugi brejk i stigne do 4:1 u prvom setu.

Ipak, Đoković je već na naredni servis gem Norvežanina imao odličan odgovor. Srbin je uspeo da iskoristi drugu brejk loptu i tako vrati jedan brejk.

Do kraja prvog seta Kasper Rud je uspeo da sačuva brejk prednosti i tako povede sa 1:0 (6:4) u setovima protiv Novaka Đokovića.

Ovoga puta Novak je uspeo da spreči Ruda u nameri da napravi novi brejk i posle dugih poena uspeo je da sačuva svoj servis.

Đoković je nastavio u istom ritmu na servis Norvežanina, te je uspeo da napravi brejk, a potom i da ga potvrdi i povede sa 3:0 u drugom setu.

Jedna bizarna situacija se dogodila u šestom gemu drugog seta pošto je Rud napravio tri duple servis greške, te je Srbin sa samo jednim osvojenim poenom u igri došao do drugog brejka.

Veoma brzo posle toga Novak je potvrdio dominaciju u ovom setu koji je osvojio sa 6:1.

Kasper Rud je dobro ušao u treći set pošto je prilično sigurno osvojio svoj servis gem. Stvari već tada nisu mirisale na dobro što se tiče Novaka.

Đoković je poveo sa 30:0 na svom servisu, ali se onda dogodio pad koji je Norvežanin iskoristio da napravi brejk, a potom ga i potvrdi i povede sa 3:0.

Novak se ipak nije predavao, pa je u sedmom gemu uspeo da napravi brejk, a potom i da ga potvrdi te je došao do izjendačenja 4:4 u trećem setu.

Na kraju je Rud ipak napravio brejk u najvažnijem momentu i prvi put u karijeri je pobedio Novaka Đoković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter