1
Evroliga
Vlade Đurović

Vlade Đurović (FOTO: Starsport)

ĐUROVIĆ OSUO PALJBU PO VEČITIMA: „Teu duša u nosu kad se rešava, ne verujem Panteru!“

Objavljeno: 13.04.24 u 19:25

Vlade Đurović nije zadovoljan onim što je video kod Zvezde i Partizana ove sezone

Analitičar i bivši uspešni trener Vlade Đurović delio je svoje misli nakon neuspešne sezone za beogradske košarkaške klubove u Evroligi. Iako su najave bile bombastične pred početak sezone, sa očekivanjima visokih pozicija za Crvenu zvezdu i Partizan, stvarnost je bila surova. Partizan se na kraju plasirao na 11. mesto, dok je Zvezda završila još lošije, tek na 16. poziciji na tabeli nakon odigranih 34 kola.

Ni jedan ni drugi tim nisu uspeli da se plasiraju dalje, a posebno je bolna bila Zvezdina katastrofalna igra u poslednjem kolu protiv Efesa u Istanbulu, gde su poraženi sa neverovatnih 100:55.

Đurović je podelio svoje viđenje situacije.

U društvu u kom se krećem, mnogo razočaravajućih komentara sam čuo, i za Zvezdu, i za Partizan, više za Zvezdu.

Zvezda je dobila 11, uzgubila 23 utakmice. Imala je fantastičnu posetu i podršku navijača. Pri tom huku sa tribina da toliko utakmica izgubiš kod kuće, stvarno je razočaravajuće.

Ovaj poslednji rezultat je baš razočaravajući. Nije igrao Real-Alba, prvi protiv poslednjeg. Evo, Alba je igrala protiv Panatinaikosa, izgubila sa devet razlike. Nedopustivo je da izgubiš 45 razlike od ekipe koja se jedva plasirala na deseto mesto, baš razočaravajuće.

Slična je situacija sa navijačima Partizana. Najbolje navijače imaju, korektno suđenje i toliko poraza… Došao mi je prijatelj sa Kipra, veliki navijač Partizana. Došao je zbog Partizana da gleda meč sa Valensijom. To je ljubav neverovatna…

Moramo da budemo razočarani, jer se nikad ovoliko nije pisalo o košarci. Baš je ovo jedan udarac za košarku. Velike pare su potrošene, a nije bilo rezultata – naglašava Đurović u svojoj analizi na TV Arena sport.

Ima li rešenja na vidiku?

Pitaju me ljudi, koji je razlog.

Jedan od razoga je što ni jedna, ni druga ekipa nema igrača odluke. U Monaku se zna da je to Džejms, u Baskoniji se zna da je to Hauard.

Partizan nema. U Partizanu MISLE da je to Panter. Pa, nije Panter! Ja njemu ne verujem! Kad bih bio trener Partizana, ja ne bih rekao ‘dajte loptu Panteru, pa neka on reši’. On će da rešava, ali koliko puta će da pogodi?

Zvezda ima Teodosića, ali u poslednjim sekundama meča njemu je duša u nosu. Da bi on rešavao, on ne bi trebalo da igra 35 minuta, već samo poslednjih pet.

A ko drugi da rešava? Jago, Hanga, Gedraitis… Ili Tobi, kao ima strašan šut za tri poena, pa da on izađe i šutira?

Kad gubiš utakmice u finišu, znači da nemaš igrača odluke. To je ono na prvu loptu što može da se kaže.

Ispalo je da su naša očekivanja bila nerealna, jer smo napravili zvezde od nekih igrača. I u Zvezdi i u Partizanu ima igrača koji nisu nivo Evrolige, ali neću sad o imenima – konstatovao je Đurović.

13
2

1 Komentara

  1. djurovicu delimicno si u pravu. medjutim, koliko godina te niko ne angazuje, cak ni neki nasi klubovi osrednjeg kvaliteta. ides okolo i pricas price i izjednacavas partizan i zvezdu. ni u jedno parametru se ne mogu porediti na stetu zvezde. licis na one komunjare koji su izjednacavali ulogu ustasa i cetnika u drugom ratu. djurovicu, djurovicu PARTIZAN JE SVETSKI BREND, zvezda tek nesto osrednje u razmerama evro kupa ili tako nesto.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter