0
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

Fudbal Super League season 2016-2017 Crvena Zvezda v Radnicki Nis from left Slavoljub Srnic Uros Racic Srdjan Plavsic Marko Petkovic and Petar Orlandic celebrate Beograd, 12.10.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

ŽIVOT GA NIJE MAZIO: Radio istovremeno na građevini i kao konobar, a onda je došla titula sa Zvezdom! (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.24 u 09:56

Da li se sećate Orlandića?

Navijači Crvene zvezde sigurno se sećaju Petra Orlandića, crnogorskog fudbalera koji je bio deo tima sa Marakane od 2015. do 2017. godine. Orlandić je za Meridian sport otkrio neke teške trenutke iz svoje prošlosti, posebno na početku karijere kada je morao da radi dva posla kako bi preživeo.

Orlandić je u razgovoru istakao da je radio kao građevinski radnik preko dana, sve do trenutka kada bi trebalo da krene na trening, a zatim bi se vraćao na posao. Ukoliko bi bilo potrebe, radio bi i kao konobar do jedan sat posle ponoći. Ovo iskustvo Orlandića nije bilo tajna za ljude iz Crne Gore koji su ga poznavali, ali on nikada do sada nije želeo da o tome govori za medije.

Nisam koristio patetiku da skupljam poene na Marakani. Moj cilj definitivno nije bio da osetim sažaljenje kad me neće gol. Svaki pošten posao je za ljude, iz toga sam mnogo naučio. Poštujem svakoga, bez obzira na ono čime se bavi. Nikada se nisam stideo – rekao je Orlandić.

Orlandić je istakao da je imao težak period u životu, posebno jer nije imao kontakt sa ocem koji mu nije mogao pomoći, pa se borio sam za koru hleba.

Dalje želim da me pamte kao dobrog čoveka, a ne po tome kakav sam fudbaler. Nebitno mi je to, uspevali su i gori od mene. Majka me je učila da budem čovek i njoj sve dugujem u životu – zaključio je Orlandić.

Sadašnji član Jezera iz Plava, Orlandić je tokom karijere branio boje nekoliko klubova iz Crne Gore, Portugala, Kine, Tajlanda, Bosne i Hercegovine, kao i sa Malte.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter