0
Fudbal
Kopa Amerika, pehar, trofej

FOTO: Twitter/@CopaAmerica

OVO JE OTIŠLO PREDALEKO: Azijska selekcija, koja se takmiči pod UEFA će igrati na Kopa Amerika!

Objavljeno: 12.04.24 u 12:34

Svi su u šoku ovim potezom Izraela

Fudbalski svet je iznenađen najnovijim razvojem događaja – Fudbalski savez Izraela (IFA) potpisao je saradnju s Fudbalskom asocijacijom Južne Amerike (CONMEBOL) i uskoro će se pridružiti prestižnom turniru Kopa Americi.

Ova senzacionalna vest potvrđena je iz uglednog izvora „Atletika“, iako su detalji još uvek ograničeni. Izrael će biti prva evropska selekcija koja će se takmičiti na ovom renomiranom takmičenju.

Kao član UEFA, Izrael se pridružuje ekskluzivnom društvu na Kopa Americi, gde će se susresti s legendarnim ekipama poput Argentine i Brazila.

Ovo je trenutak ponosa za Izrael dok ulazimo u zajednicu CONMEBOL-a, koja obuhvata svetske prvake kao što su Argentina i petostruki šampioni, Brazil – istakli su zvaničnici izraelskog fudbala.

Sporazum su potpisali predsednik KONMEBOL-a, Alehandro Domingez, i predsednik IFA, Moše Zuares, na Kongresu ove konfederacije u Asunsionu.

Ovo nije prvi put da su neevropske selekcije pozvane na Kopa Americi. Prethodno su Katar i Japan imali priliku da se takmiče na ovom turniru, dok će se ove godine pridružiti i timovi iz KONKAKAF-a poput Meksika i SAD. Izrael će tako dodatno obogatiti internacionalni karakter ovog takmičenja svojim prisustvom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter