1
Košarka
KK Crvena zvezda - KK Partizan

FOTO: Starsport

KLS ODREDILA TERMINE UTAKMICA: Evo od čega zavisi kada će se igrati mečevi!

Objavljeno: 12.04.24 u 20:05

Domaće takmičenje ulazi u samu završnicu.

Skupština KLS usvojila je sistem i kalendar takmičenja u Superligi. Za titulu šampiona boriće se pet učesnika ABA lige, a to su: Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP i dve prvoplasirane ekipe iz KLSVojvodina i Spartak. Takmičenje će biti podeljena u dva dela.

Direktan plasman u polufinale plej-ofa obezbedile su tri srpske ekipe sa najboljim plasmanom u regionalnom takmičenju: Crvena zvezda, Partizan i Mega, a u razigravanju za četvrto mesto u plej-ofu učestvovati preostale ekipe. Borac će igrati sa drugoplasiranim timom iz KLS, dok će FMP odmeriti snage sa šampionom KLS. Čačani i ekipa iz Železnika imaće prednost domaćeg terena, a konačan plasman timova u KLS biće poznat posle poslednjeg kola koje je na program predstojećeg vikenda.

Utakmice polufinala i finale igraće se u dve dobijene utakmice. Crvena zvezda čeka protivnika u polufinalu kroz razigravanje, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Mega. Po Propozicijama takmičenja prednost domaćeg terena određuje se na osnovu plasmana u ABA ligi.

Polufinalno razigravanje igraće se u periodu od 19. aprila do 6. maja a finale razigravanja od 10. do 24. maja. Termini polufinalnih serija plej-ofa zakazani su od 2. do 7. juna, a finale plej-ofa biće na programu od 10. do 17. juna

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter