0
Sportske igre mladih

FOTO: Sportske Igre mladih

DUNAV OSIGURANJE DANI SPORTA U BEOGRADU

Objavljeno: 12.04.24 u 15:10

Dani sporta u prestonici Srbije

Dunav osiguranje Dani sporta u okviru Plazma Sportskih igre mladih tradicionalno kreću od petnaestog aprila u Beogradu i proćiće kroz osam gradskih opština, a potom nastaviti svoj put širom gradova Srbije.

Deca osnovnih i srednjih škola, našeg glavnog grada, takmičiće se u: među decom, sve popularnijoj sportskoj igri, „Lino“ „Između dve vatre”, kao i četiri sporta, Atletika (trka na 60m); Millennium Team Basket 3×3; Mali fudbal,Turnir u malom fudbalu Coca-Cola kup, MIS  Odbojka i sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

Prema rečima Marije Mihajlović predsednice Plazma SIM Srbije, u fokusu Dunav osiguranje Dana sporta je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća na Danima sporta imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno. Takmičari ne moraju da imaju svoju “ekipu”, več mogu pojedinačno da se prijave na sajtu SIM  www.igremladih.rs  gde su prijave za sve sportive  otvorene od samog početka takmičenja, Zainteresovani  za ućešće mogu na sajtu da se upoznaju sa  pravilma takmičenja kao I da  preuzmu prijavne listove i saglasnosti za takmičenje,koja je za sve učesnike obavezna.

Dunav osiguranje Dani sporta  počinju15.aprila na Voždovcu, a zatim će preko: Surčina, Palilule, Zemuna, Grocke, Vračara,Zvezdare i Novog Beograd doći do najuspešnijih ekipa i pojedinaca koji će predstavljati svoje opštine na velikom gradskom finalu, koje će se 24. maja održati u Beogradu na dve lokacije, Trg republike ( Atletika, između dve vatre) i tereni Vojne gimnazije ( Mali fudbal, Basket 3×3, Odbojka).Najuspešniji sa ovih takmičenja stiču pravo nastupa na Regionalnom finalu (požarevac 11. Jun), a zatim dalje na  Državnom finalu( Zlatibor) i Međunarodnom finalu ( Split). Dunav Osiguranje Dani sporta održavaće se  tokom aprila I maja  širom Srbije,  a završiće se u Čačku 07. juna, kao trideset i šestom destinacijom – kaže Slobodan Popović Sportski direktor Plazma SIM Srbije.

Sportske igre mladih ove godine slave jedanaest godina druženja sa decom Srbije. Ceremonija Svečanog otvaranja Igara biće održana u maju upravo u Beogradu.

Kalendar takmičenja u Beogradu:

15.04 Voždovac  Stidentski dom 4.April

16.04 Surčin Stadion FK Jedinstvo

17.04 Palilula OŠ „Rade Drainac“Du -Borča

18.04 Zemun OŠ „Svetozar Miletić“

19.04 Kaludjerica OŠ “Miloje Vasić”

22.04. Vračar Stadion” FK Obilić”

23.04 Zvezdara OŠ” Pavle Savić”

24.04 Novi Beograd “OŠ Dragan Lukić”

Sva takmičenja počinju u 10.00 časova.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter