0
Košarka
Golden Stejt Voriors

FOTO: Printscreen/Twitter

BEZ SRBA U AKCIJI: Golden Stejt srušio Portland i sve zakomplikovao na Zapadu!

Objavljeno: 12.04.24 u 08:31

Golden Stejt se uključio u trku

U poslednjoj NBA noći, srpski košarkaši nisu bili u akciji na parketu, ali su ekipe koje se bore za poziciju u plej-ofu, posebno plej-inu, pružile uzbudljive trenutke navijačima.

Ekipa Golden Stejt Voriorsima ostvarila je pobedu nad Portland Trejl Blejzersima rezultatom 100:92. Ovaj trijumf omogućio je Voriorsima da zauzmu osmo mesto na Zapadnoj konferenciji. Ključna serija dogodila se u poslednjoj četvrtini, kada su gosti preokrenuli rezultat od zaostatka od dva poena (84:86) do vođstva od deset (100:90), donoseći radost svojim navijačima.

Stef Kari je predvodio Voriorse sa 22 poena, 8 asistencija i 7 skokova, dok je Džonatan Kuminga dodao 19 poena i 6 skokova. Na drugoj strani, Diandre Ejton je postigao 25 poena uz 11 skokova, Skoti Barns 18 poena i 12 asistencija, dok je Džabari Voker dodao 17 poena uz 16 uhvaćenih lopti.

U bitnoj utakmici u borbi za direktan plasman u plej-of, Nju Orleans Pelikansi su pobedili Sakramento Kingse rezultatom 135:122, čime su se učvrstili na šestoj poziciji i indirektno pomogli Voriorsima. Pelikansi su od početka vodili utakmicu, dominirajući rezultatom 34:11 tokom prvog kvartala.

Si Džej Mekalum je bio najefikasniji igrač s 31 poenom i 7 asistencija, dok je Zajon Vilijamson zabeležio isti broj poena uz jednu asistenciju manje. Trej Marfi je doprineo sa 27 poena. Na drugoj strani, Dieron Foks je postigao 33 poena uz 8 asistencija i 5 skokova.

Na Istoku, Njujork Niksi su ostvarili važnu pobedu van svog terena protiv vodećeg tima lige, Boston Seltiksa, rezultatom 118:109, zadržavajući se na trećem mestu. Džajlin Braun je predvodio duel sa 39 poena, dok su u redovima domaćina najbolji bili Džejson Tejtum sa 18 poena i 7 skokova.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter