0
Košarka
Tristan Vukčević

FOTO: Twitter/@WashWizards

ZAŠTO JE VUKČEVIĆ OTIŠAO U VAŠINGTON? Španci otkrili koliko novca zarađuje bivši igrač Partizana!

Objavljeno: 11.04.24 u 14:33

Vukčevića su uporedili sa Dekom

Tristan Vukčević, novi košarkaš Vašington Vizardsa, propustio je meč protiv Minesote zbog povrede levog kolena, saopštili su Vizardsi uoči susreta.

U opsežnom intervjuu za španski „Mundo Deportivo“, Vukčević nije baš pohvalno govorio o svom dvogodišnjem boravku u Partizanu, što je izazvalo pažnju javnosti. Međutim, gotovo neprimetno prošla je informacija o njegovoj povredi i odsustvu sa terena.

Nakon meča protiv Minesote, nije bilo izvesno da li će Vukčević biti spreman za naredne duele protiv Čikago Bulsa i Boston Seltiksa. S obzirom na to da je u pitanju povreda kolena, bilo je moguće da će Vašington odlučiti da ne rizikuje sa njegovim nastupom.

Pažnju je privukao i španski list „As“, koji je u svom tekstu napravio poređenje između Vukčevića i Gabrijela Deka, analizirajući njihova iskustva u NBA ligi.

Vukčević je trenutno pod ugovorom sa Vašingtonom do kraja sezone, a franšiza će odlučiti o njegovom daljem angažmanu ovog leta. Real Madrid, klub iz kojeg je Vukčević prešao u Partizan, ima udeo u njegovom odlasku u NBA, a primio je deo otkupne klauzule zbog prethodnog dogovora sa Partizanom.

On zarađuje 2.4 miliona bruto za samo mesec dana rada, što je situacija koja može da bude slična onoj koju je Gabrijel Dek doživeo 2021. godine sa Oklahoma sitijem, koja je potpisala Argentinca za četiri miliona za tri meseca. Ovom prilikom Tristanov odlazak ne utiče negativno na Madriđane, naprotiv. Real je uzeo polovinu otkupne klauzule igrača od milion evra zbog ugovora dva kluba kada je Tristan otišao u Partizan – piše „As“.

5
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter