0
Evropske lige
Ksavijer Mbujamba

FOTO: YouTube/Screenshot

VELIKI TALENAT U AGONIJI: Lekari mu saopštili da u svakom momentu može da doživi srčani udar!

Objavljeno: 11.04.24 u 14:12

Karijera mu je pod znakom pitanja

Bivši veliki talenat i bivši igrač Čelsija, Ksavijer Mbujamba, podvrgnut je operaciji ugradnje defibrilatora nakon što su lekari upozorili dvadesetdvogodišnjaka da postoji rizik od srčanog udara u bilo kom trenutku.

Mbujambi je prvo stekao slavu u omladinskom timu svog matičnog kluba MVV iz Mastrihta, privlačeći pažnju poznatih klubova kao što su Čelsi, Liverpul, Bajern Minhena i Real Madrida.

Iako je prvo bio povezan s Čelsijem, transfer je propao zbog zabrane transfera koju je tada imao klub, pa se pridružio Barseloni pre nego što je 2020. potpisao ugovor sa holandskim klubom Volendamom. 

Posle dve godine je stigao u Čelsi.

Nakon sjajnih nastupa u sezoni 2022, Mbujambi je otkrio da je bio podvrgnut seriji medicinskih testova koji su otkrili nepravilan rad srca. To je rezultiralo njegovom odsutnošću s terena, a nakon detaljnih razmatranja, tim je odlučio da mu se kao preventivna mera ugradi defibrilator.

Posle duge čarolije ćutanja, sada mogu da kažem zašto sam bio odsutan – rekao je Mbujambi.

– Ovo je bilo veliko iznenađenje jer nisam primetio nikakvu promenu u svom zdravlju.

Sada, nakon završene prve faze oporavka, Mbujambi je počeo s individualnim treninzima i odlučan je da se vrati na teren.

– Kako sam se osećao? Naravno da sam bio zabrinut za svoje zdravlje. Ali uvek sam osećao da ovo neće predstavljati problem ili ometati moju fudbalsku karijeru. Ja sam pobednik i borac!

Njegova hrabra borba i pozitivan stav inspirišu mnoge, dok se Mbujambi bori za povratak na teren i nastavak svoje fudbalske karijere.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter