0
Evroliga

Tomislav Mijatovic, Head Coach of Anadolu Efes Istanbul during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Anadolu Efes Istanbul at Stark Arena on February 29, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TRENER EFESA PRESREĆAN NAKON PLASMANA: Evo šta je imao da poruči nakon demoliranja Zvezde!

Objavljeno: 11.04.24 u 22:46

Nema razloga za nezadovoljstvo.

Crvena zvezda večeras od 19.30 igrala je svoju oproštajnu utakmicu u okviru ovogodišnje Evrolige.

Ipak, iako za beogradski klub ona nije imala rezultatski značaj, pobedom bi crveno-beli umogućili da se Partizan bori za plej-in.

Ali do toga nije došlo jer je meč je završen rezultatom 100:55 za turskog predstavnika.

Šef struke domaćih, bio je jasan nakon pobede.

– Bili smo u ovoj poziciji kada smo pričali o našim šansama. Trudimo se da budemo „ponizni“, ali imamo igrače koji imaju kvalitet i bore se stalno, ne samo da se sebi dokažu nego i da dođemo do velikih rezultata. Korak po korak smo uspeli, veoma sam ponosan na njih. Sjajan posao do prvog od ciljeva da dođemo do plej-ina. Sada do drugog cilja moramo ostati „ponizni“ i raditi jako, a to je da pobedimo prvi meč u plej-inu. Ali pre toga moramo uživati u ovom uspehu, želim da čestitam svima celim srcem. Ovo je neverovatno, ovo je način kako se predstavljaju klub, grad i Turska. Nastavićemo da se borimo na ovaj način protiv svakoga. Hvala svima i želim izuzetnu zahvalnost iskazati momcima koji su odradili večeras sjajan posao – rekao je Mijatović.

– Rekao sam momcima u svlačionici, onima koji nisu prestali da veruju, podrška koju dobijamo od predsednika i ostalih se zaista osetila svaki put. Izgubili smo utakmice na loš način ranije, ali nikad nisu prestali da veruju u nas. Prema tome, ono što oni čine za nas, čini nam posao daleko lakšim. Možemo da se fokusiramo samo na ono na terenu i u svlačionici. Čak i tokom praznika skoro puna arena, to je nešto što znači Efes gradu i ljudima. To znači da mi imamo mnogo veći osećaj njihove ljubavi, poverenja i moramo im vratiti pobedom – dodao je Mijatović.

 

– Verujte mi, ovo je nešto o čemu nismo razmišljali, nije nam bilo na umu. Nismo hteli da razmišljamo o razlici u poenima. Nismo razmišljali o tome i lično ne volim to, želimo da igramo našu igru, ne da bi nešto pokazali, nego da bi igrali našu igru. Ako pobedimo utakmicu sa jedan ili 50 poena razlike nije važno. Ako svaku utakmicu pobedimo sa jedan poen razlike bićemo srećni ljudi na kraju sezone. To nam ne znači ništa, samo želimo da pobedimo – ističe Mijatović.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter