0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Danijel Jusup during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Zadar at Stark Arena on January 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠOKANTNA ODLUKA: ABA liga imenovala najboljeg trenera u sezoni i sve iznenadila! (FOTO)

Objavljeno: 11.04.24 u 15:13

Teško da je neko ovo očekivao

Danijel Jusup, trener Zadra, proglašen je za najboljeg trenera u ABA ligi u sezoni 2023/24, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Jusup je ovo laskavo priznanje dobio u tradicionalnom glasanju trenera ABA lige, novinara i ljubitelja košarke. On je preuzeo ekipu sa Višnjika uoči sezone 2022/23 i sada je drugu godinu zaredom na čelu Dalmatinaca.

Sa ukupno 53,8 odsto glasova, Jusup je ubedljivo zauzeo prvo mesto u glasanju. Drugo mesto pripalo je treneru Mege, Marku Baraću, sa 25,1 posto glasova, dok je treće mesto zauzeo strateg Partizana, Željko Obradović, sa 12,5 posto glasova.

Jusup je takođe zauzeo prvo mesto u kategorijama glasova trenera i navijača, dok je u kategoriji novinara završio na drugom mestu.

Ovogodišnja sezona donela je neverovatan uspeh za Zadar, jer je Jusup doveo tim do odličnog šestog mesta u ligaškom delu. To je najbolja pozicija za Dalmatince od sezone 2017/18, kada su takođe završili na šestom mestu.

Ovo je druga nagrada koja je otišla u Zadar, nakon što je košarkaš ovog kluba, Luka Božić, proglašen za najboljeg strelca lige.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter