0
Domaći fudbal
FK Partizan

from left Aleksandar Filipovic, Matheus Bonifacio Saldanha, Arandjel Stojkovic, goalkeeper Aleksandar Jovanovic, Svetozar Markovic, Bojan Kovacevic, Nemanja Trifunovic during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on September 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SJAJNE VESTI U HUMSKOJ: Partizan i Duljaj mogu da računaju na njega!

Objavljeno: 11.04.24 u 12:30

Partizan se namučio dok ga nije bilo na terenu

Nakon mesec dana od večitog derbija, Mateuš Saldanja se vratio treninzima Partizana, pružajući nadu stručnom štabu i navijačima crno-belih. Brazilski napadač započeo je grupne treninge jutros, što sugeriše da se bliži povratak na teren u plej-ofu Superlige Srbije.

Saldanja je povredu zadnje lože zadobio 17. februara tokom meča sa IMT-om, što je zahtevalo njegovu izmenu već nakon pola sata igre. Iako su prve procene sugerisale kratku pauzu, otkriveno je da je povredio tetivu u toj regiji, produžavajući period oporavka.

Nakon postignutog gola u večitom derbiju, iako je bio očigledno nespreman zbog nedostatka treninga, Saldanja se posvetio intenzivnom oporavku uz pomoć stručnjaka iz Brazila. Juče je dobio zvanično odobrenje za povratak na teren nakon magnetne rezonance.

Danas je Saldanja trenirao sa saigračima, prije svega u teretani, a zatim i na terenu. Večeras će proći još jedno snimanje magnetne rezonance kako bi se potvrdila njegova spremnost za povratak u takmičarski ritam.

Iako će se teško odmah vratiti u puni takmičarski ritam za nedeljni meč sa Čukaričkim, očekuje se da će biti spreman za prve minute u plej-ofu, što je od izuzetnog značaja za Partizan.

Saldanja je ove sezone pokazao izuzetnu produktivnost, postigavši 17 golova na 28 mečeva u svim takmičenjima, i dalje ostaje najefikasniji napadač lige. Njegov povratak u tim predstavlja značajan korak za Partizan u borbi za trofeje.

19
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter