0
Fudbal

FOTO: AS Roma/X

LE: Romin minimalac na San Siru, Leverkuzen rutisnki protiv Vest Hema, Atalanta razbila Liverpul!

Objavljeno: 11.04.24 u 23:01

Vučica nosi kapital u prestonicu Italije.

Fudbaleri Milana Rome odmerili su snage na ‘San Siru’ od 21 čas u okviru prvog meča četvrtfinala Lige Evrope. Izabranici Danijele De Rosija pobedili su Rosonere rezultatom 1:0, a stelac jedinog pogotka bio je Đanluka Manćini u 17. minutu.

Prvu ozbiljniju priliku na meču imali su ‘Rosoneri’ u 9. minutu kada je Rejnders uputio udarac sa distance, ali je Svilar zaustavio šut. Roma je pritiskala defanzivu Milana, ali su izabranici Stefana Piolija bili na visokom nivou. ‘Vučica’ je nakon sjajne akcije imala odličnu šansu. U 16. minutu Lukaku je uposlio El Šaravija u šesnaestercu i šutirao, ali je Menjon vrhnskom intervencijom spasio svoj tim.

Međutim, odmah nakon ove prilike i kornera u kazenom prostoru se najbolje snašao Mančini šutirao glavom i smestio loptu u mrežu Milana. Domaćin je u 20. minutu imao odličnu priliku da dođe do izjednačenja kada je nakon kornera glavom šutirao Žiru, ali je gol Rome spasio Lukaku koji je izbacio loptu sa gol linije.

Izabranici Danijele De Rosija delovali su kao opasniji protivnik, ali kako je vreme odmicalo, budio se Milan koji je stvarao šanse, ali nije uspeo da probije bedem Vučice. Roma je u 37. minutu imala pokušaj preko El Šaravija koji je prevario sve i umesto centaršuta prema Lukakuu šutirao na gol domaćina, ali je čuvar mreže Milana uspeo da reaguje. 

Mogao je Milan do egala u 42. minutu kada je Rejnders uputio udarac sa distance, ali Svilar ponovo bio na visini zadatka. Uzbudljiv prvi deo utakmice koji je pripao igračima Rome. 

Agresivnije je Milan ušao u drugi deo susreta, vršio pritisak, ali je Roma sve to dobro pratila i uspela da zaustavi napade domaćina. Nastavili su Rosoneri da pokušavaju sa konstantnim pritiscima, međuitm, defanzivci Vučice bili su pribrani i nisu dozvolili protivniku da dođu do egala.

Roma je imala šansu da povisi prednost kada je nakon lepe akcije Lukaku proigrao Pelegrinija koji je traljavo šutirao, pa je lopta otišla pored gola. Odmah je u sledećem napadu gost imao novu priliku kada je Kristante šutirao iskosa, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Milan je imao loptu u nogama veći deo, ali je Roma bila konkretnija i stvarala bolje šanse. Nova prilika za domaći sastav bila je u 68. minutu kada je nakon kornera Adlija, Teo Ernandez šutirao glavom, ali je lopta otišla pored stative. Ređale su se šanse za Milan, a priliku za izjednačenje imao Rejnders u 72. minutu koji je opalio sa ivice kaznenog prostora, ali je Svilar ponovo bio na visni zadatka.

Rosoneri su nastavili sa pritiskom, a u 74. minutu Adli je uputio izuzetno nezgodan šut sa desnog boka i iznenadio Svilara, ali je čuvar mreže Rome nekako izbacio loptu uz pomoć preče u korner. Milan je u samoj završnici meča imao najbolju prilika na utakmici. Čukueze je nasamrio odbranu gostiju, ušao u kazneni prostor i prograo Žirua koji je sa tri ili četiri metara od gola pogodio prečku.

Uspela je Roma da preživi nalete Milana i stvori prednost u revanš meču na Olimpiku.

OSTALI REZULTATI

Bajer Leverkuzen-Vest Hem 2:0

Liverpul-Atalanta 0:3

Benfika-Marsej 2:1

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter