0
Košarka
Nikola Jokić, Rudi Gober

FOTO: Twitter/@nuggets

MVP PARTIJA NIKOLE JOKIĆA: Srbin srušio Minesotu i zakucao svoj Denver za prvo mesto pred plej-of! (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.24 u 08:09

Jokić je pokazao zašto je najbolji košarkaša planete

Denver Nagetsi su trijumfovali nad Minesotom u uzbudljivom meču koji je doneo mnogo preokreta i napetosti. Srpski internacionalac Nikola Jokić ponovno je briljirao na terenu sa 41 poenom, 11 skokova i sedam asistencija, predvodeći svoj tim do pobede rezultatom 116:107.

Meč je bio od vitalnog značaja za obe ekipe, budući da su pre susreta imale identičan učinak od 55 pobeda i 24 poraza, što je značilo da je duel u Bal Areni bio i borba za prvo mesto na kraju regularnog dela sezone. Prikazujući izjednačenost timova, poslednjih pet mečeva odigrali su identično, smenjujući pobede i poraze, što je obećavalo uzbudljivu utakmicu.

Minesota je dominirala u prvim fazama meča, vodeći nakon prvog dela igre sa 52:49. Međutim, Denver je postepeno preuzeo kontrolu tokom treće četvrtine, izjednačivši rezultat na 80:80, a zatim Nikola Jokić odveo svoj tim u vođstvo.

Poslednja četvrtina donela je intenzivnu igru, sa mnogo prekida i faulova. Nagetsi su uspeli da održe prednost i stignu do najveće vođstva od +8, sa rezultatom 95:87. Iako je Minesota nastojala da se vrati u igru, Denver je održavao svoju prednost, a na tri minuta do kraja imao je sigurno vođstvo od 102:92.

Ova pobeda važna je za Denver Nagetse, koji sada zauzimaju vodeću poziciju u Zapadnoj konferenciji, dok Minesota ostaje na drugom mestu, ali će morati da se bori kako bi zadržala konkurentnost u borbi za titulu.

13
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter