0
Fudbal

FOTO: Aston Villa/X

LK: Aston Vila bolja od Lila, PAOK poražen minimalnim rezultatom od Briža!

Objavljeno: 11.04.24 u 23:25

Zanimljivo veče u treće po jačini UEFA takmičenju.

Fudbaleri Aston Vila ostvarili su pobedu nad Lilom rezulatom 2:1 u okviru prvog meča četvrtfinala Lige Konferencija.  Bolji rival tokom prvog poluvremena bio je sastav Unaija Emerija, a to se isplatilo u 13. minutu susreta. Korner je izveo Mekgin, a najviši u skoku bio Votkins i glavom zakucao loptu u mrežu gostiju za 1:0.

Imao je francuski tim šansu za egal u poslednjim minutima prvog dela, ali je udarac Davida zaustavio Martinez. Premijerligaš je odmah u uvodin minutima drugog dela došao drugog gola kada je Bejli je prosledio loptu do Mekgina, a ovaj iz prve zatresao mrežu rivala.

Uporni su bili gosti i na kraju uspeli da smanje zaostatak. Dijakite je uspeo da pronađe put do mreže domaćina i konačno savlada Martineza i stavi tačku na susret.

U drugoj utakmici sastali su Klub Briž PAOK, a belgijski tim je odneo pobedu mininalnim rezultatom 1:0. Samo šest minuta igre bilo je potrebno domaćinu da dođe u vođstvo. Jutgla je proigrao Vetlesena, a ovaj poslao loptu u mrežu rivala. Do kraja meča Briž je konstatno napadao i pokušavao da uveća prednost, dok se PAOK branio i trudio da ne primi još jedan gol do kraja meča.

Imao je zlatnu priliku Briž u 78. minut da duplira prednost kada je penal za domaće izveo Tijago, ali je golman PAOK-a odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu. Do kraja susreta nije bilo zanimljivih dešavanja, tako da su Belgijanci stvorili minimalnu prednost pred revanš u Grčkoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter