0
Fudbal

FOTO: Olympiacos FC/X

DRAMA U PIREJU PRIPALA OLIMPIJAKOSU: Tadićev Fener ima čemu da se nada u revanšu!

Objavljeno: 11.04.24 u 20:41

Sjajna predstava u Pireju.

Fudbaleri Olimpijakosa dočekali su Fenerbahče u okviru četvrtfinala Lige Konferencija od 18:45. Crveno-beli protiv turskog tima rezultatom 3:2 nakon dramatične završnice. Stelci sa domaći tim bili su Kostas Fortunis u 8., Stevan Jovetić u 32., i Šikinjo u 57. minutu.  Sa druge strane za Fener pogađali su Dušan Tadić sa bele tačke u 67. i Irfan Kahveči četiri minuta kasnije. 

Gosti su imali prvu priliku na susretu kada je u 4. minutu šutirao Edin Džeko, ali je defanzivac grčkog tima blokirao udarac i poslao loptu u korner. Isti igrač je pokušao minut kasnije, ali je njegov udarac zaustavio čuvar mreže Olimpijakosa. Nametnuo je Fener inicijativu, a bosanski napadač je u 7. minutu na dodavanje Tadića šutirao iz neporedne blizine, ali je ponovo golman domaćih bio na visini zadatka.

Tim iz Pireja je iz prve ozbiljnije šanse poveo u 8. minutu. Naime, lopta je došla do Fortunisa nakon greške odbrane Fenerbahčea, a Grk je šutirao sa distance i pogodio u levi donji ugao. Nakon postignutog pogotka Olimpijakos je dodao gas i počeo da stvara šanse i parira turskoj ekipi.

Rasplamsala se borba na terenu, Olimpijakos je sve više vršio pritisak na Fenerbahče, ali su gosti uspeli da se odbrane. Odličnu šansu imali su ‘crveno-beli’ kada je nakon Fortunis uputi centaršut iz ugla, a Karmos je šutirao glavom, ali je Livaković odbranio udarac.

Grčki tim je udvostručio prednosti kada je u 32. minutu Fortunis uz malo magije proigrao u kaznenom prostoru Stevana Jovetića, a on šutirao i uz pomoć Livakovića smestio loptu u gol. U finišu prvog dela Krunić je šutirao sa distance, ali je Colakis zaustavio udarac. Turski tim je ponovo dominirao terenom u samoj završnici proluvremena, međutim, Olimpijakos je uspeo da se odbrani i sačuva prednost.

Odmah na početku drugog poluvremena Fortunis je oprobao svoj šut iz slobnodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola. Kockala se odbrana Fenerbahčea, pa je nakon greške ponovo Fortunis uzeo loptu u 50. minutu i proigrao El Kabija koji je ušao u kazneni prostor i šutirao, ali je Livaković zaustavio udarac.

Olimpijakos je nastavio da dominira, pa je od 57. minuta povećao prednost na 3:0, kada su nakon presinga oduzeli loptu, El Kabi je proigrao Sisinja koji je ušao u šesnaesterac i sa desne strane šutirao u suprotan ugao Livakovića i smestio loptu u mrežu. Pokušali su igrači turskog tima da ugroze gol domaćina u 61. minutu kada je lopta došla do Samjuela, ali je Colakis bio na visini zadatka i odbranio udarac.

Colakis je bio na iskušenju dva minuta kasnije kada je nakon centaršuta Džeko glavom proigrao Šimanskog na petercu koji je takođe glavom šutirao, ali je čuvar mreže Olimpijakosa sprečio pogodak. Panajotis Recos je oborio Samjuela u kaznenom prostoru i napavio penal za Fenerbahče, Dušan Tadić je u 68. minutu bio siguran sa bele tačke i smanjio vođstvo Grka na 3:1.

Fenerbahče je uspeo da smanji u 74. minutu kada je nakon centaršuta lopta stigla do Kahveči koji se našao sam na desnoj strani kaznenog prostora i šutirao u suprotan ugao Colakisa. Dodali su gas Turci i vršili su jak pritisak na Olimpijakos, a u 76. minutu Fred je šutirao sa distance, ali pravo u golmana crveno-belih.

Uspeo je Olimpijakos da preživi nalete Fenerbahčea i stekao minimalnu prednost za revanš u Turskoj.

U drugoj utakmici koja se igrala u istom terminu između Viktorije Plzen Fiorentina nije bilo golova. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter