1
Evroliga
KK Crvena zvezda - KK Partizan

Milos Teodosic, #4 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Ognjen Jaramaz, #10 of Partizan Mozzart Bet Belgrade react during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(ANKETA) ZVEZDA ODLUČUJE O SUDBINI PARTIZANA: Da li crveno-beli treba da pobede Efes, i zašto DA, a zašto NE?

Objavljeno: 11.04.24 u 11:12

Zvezda će pobedom pomoći gradskom rivalu

Crvena zvezda će večeras od 19.30 igrati meč protiv Anadolu Efesa, koji za nju nema rezulatski značaj, ali ima za ekipu Partizana.

Naime, u slučaju da crveno-beli savladaju turski tim ekipa Željka Obradovića će imati šansu da pobedom protiv Valensije u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige obezbedi plej-in sa 10. mesta.

Poslednjih dana se po društvenim mrežama prave ozbiljne kalkulacije i iznose različita mišljenja od strane navijača Crvene zvezde da li uopšte treba pobediti Efes i tako pomoći Partizanu ili pružiti najbolju moguću partiju i potruditi se da pobediš pred plej-of ABA lige.

Pobeda Zvezde ide na ruku i crveno-belima?

Kao ultimativni razlog, koji neće podržati brojni navijači Crvene zvezde, sigurno je interes srpske košarke. Naime, Partizan bi tako drugu godinu zaredom igrao završnicu Evrolige, što govori da Srbija dve godine zaredom ima predstavnika u završnici takmičenja.

Ipak, pošto znamo koliko su jake navijače strasti među večitim rivalima čini se da ovo nije dovoljno jak argument u korist ideje da crveno-beli treba da pobede Efes.

Međutim, postoji i druga ideja. Zvezda bi ako pobedi Efes mogla da pomogne Partizanu na prvu loptu, ali i znatno da mu oteža nastavak sezone, a samim tim i sebi olakša situaciju.

Naime, Partizan bi eventualnim plasmanom u plej-in sigurno igrao jednu, a možda i dve utakmice, a u slučaju prolaska u TOP 8 sigurno još nekoliko utakmica, što bi značilo da će im kalendar biti prenatrpan baš kao što je slučaj bio prošle godine. Crno-beli su tada mnogo kasnije krenuli da igraju plej-of ABA lige i ozbiljno su se namučili dok su stigli do finala.

Zvezda nije tu da čini ustupe nikom, pogotovo ne Partizanu

Čini se da je ovo ultimativni argument koji će navijači Crvene zvezde koristiti u ovoj raspravi. Veoma učestalo mišljenje i to ne samo u ovom slučaju je takvo da su sami klubovi ispred interesa i ugleda srpske košarke.

Zbog toga pristalice crveno-belih će teško prihvatiti činjenicu da mogu da pomognu Partizanu, to jest ako mogu da navijaju za to da se osujete planovi večitog rivala onda će to i uraditi.

Pogotovo sada kada je situacija takva da je Crvena zvezda odavno izgubla mogućnost plasmana u završnicu Evrolige, navijači imaju mišljenje da ako Zvezda već nije u plej-inu ne treba da bude ni Partizanu.

Sve u svemu mišljenja su različita, možda bi se pre reklo da je većina navijača Crvene zvezde za to da se Partizan osujeti u svom planu za napad na plej-in, ali se čini da takav način razmišljanja nije donet nakon duboke analize cele situacije.

Da li Crvena zvezda treba da pobedi Efes i pomogne Partizanu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
5
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter