0
Košarka

Andrea Trinkijeri (FOTO: Starsport)

ŠOK: Andrea Trinkijeri dao veće šanse Efesu za plasman u plej-of Evrolige!

Objavljeno: 10.04.24 u 18:25

‘Ne mogu oba da stavim u istu rečenicu.’

Košarkaši Partizana u petak od 20:30 igraju protiv Valensije u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige u Beogradskoj areni. Izabranicima Željka Obradovića potrebna je pobeda ako žele plasman u plej-in najelitnijeg kontinentalnog takmičenja. Međutim, crno-beli ne zavise samo od sebe. već i od ishoda meča između Anadolu Efesa i Crvene zvezde u Istanbulu.

Ukoliko Efes dobije tim sa Malog Kalemegdana, Partizanu neće vredeti trijumf nad Valensijom. Turski tim ima 32 boda i nalaze se na 10. mestu, dok crno-beli imaju dva boda manje i nalaze se na poziciji broj 11. Bivši trener aktuelnog šampiona ABA lige, Andrea Trinkijeri istakao je da bi srcem voleo da njegov nekadašnji klub ode u narednu fazu.

-Ako moram da budem racionalan i logičan, moj odgovor je Efes. Ako odlučujem srcem, onda kažem Partizan. Ne mogu oba da stavim u istu rečenicu – naveo je Italijan.

Potom se osvrnuo se na podatak da od uvođenja raund-robin formata u sezoni 2016/2017, tim koji je bio na čelu posle regularnog dela nikada nije osvojio titulu.

– Razmišljam o tim brojevima, ali nisam slepi pratilac statistike. To bi značilo da verujem u to da osvajač Evrolige mora nužno da se muči kroz sezonu. Obično imate jednu laku sezonu, a onda na fajnal-foru posrnete. Svake godine ekipa koja prolazi kroz povrede, loše trenutke, nizove poraza, male ili velike krize, šta god… dođe sa nekim odbrambenim mehanizmom u plej-of i na fajnal-for – jasan je Trinkijeri.

BONUS SADRŽAJ:

SVEGA JE BILO U LONDONU: Sudija propustio da svira jedan od najbizarnijih penala u istoriji fudbala (VIDEO)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter