0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PARTIZAN POSLE PENAL DRAME PREŽIVEO VOŽDOVAC: Jovanović ponovo heroj crno-belih! (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.24 u 17:08

Partizan ide u polufinale Kupa Srbije

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, tako što su savladali Voždovac nakon boljeg izvođenja penala.

Posle 90 minuta igre rezultat je glasio 1:1, a crno-beli su na krilima golmana Aleksandra Jovanovića bili bolji u šutevima sa 11 metara (4:3).

 

Odigrali su fudbaleri Voždovca i Partizana više nego zanimljivu prvenstvenu utakmicu, koja je rešena golom u nadoknadi vremena, danas ipak nije bilo toliko zanimljivo, ali je svakako bilo trenutaka koji će se dugo pamtiti i prepričavati. 

Pre svega drugačiji pristup obe ekipe u odnosu na meč na Krovu od pre par dana. Zmajevi su bili dosta oprezniji i organizovaniji u zadnjoj liniji, dok Partizan nije bio toliko raspoložen u napadu, pre svega u drugom poluvremenu kada se ekipa i previše povukla.

Partizan je poveo u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je precizan bio Samed Baždar, da bi gosti tek u 89. minutu stigli do izjednačenja, sjajnim pogotkom Stefana Pirgića

 

Baždar se tim pogotkom iskupio za veliki promašaj koji se desio u 13. minutu, kada izašao 1 na 1 sa golmanom, uspeo je da ga predibla, a onda se našao na zemlji.

 

Partizan je zasluženo vodio na poluvremenu, ipak, u drugom delu se Partizan i previše povukao, nekako po običaju, što im se na kraju nije isplatilo. Ipak, pre gola Flemingsa, videli smo penal za Voždovac, tada je rukom igrao Nemanja Nikolić, a istakao se golman crno-belih Aleksandar Jovanović koji je uspeo da ukrati momka sa Jamajke.

 

Međutim, odbrana Partizana pravi novu veliku grešku, a to koristi Stefan Pirgić, sjajnim pogotkom sa ivice šesnaesterca.

 

Pristupilo se jedanaestercima, a u penal seriji Partizan je bio bolji i uspeo da se plasira u polufinale Kupa Srbije. Pre svega zahvaljujući Aleksandru Jovanoviću, koji je u penal seriji skinuo dva penala, crno-beli su prvi polufinalista Kupa.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter