0
Fudbal

FOTO: FC Barcelona/X

JOŠ JEDNO FENOMENALNO VEČE U LŠ: Barsa slavila na Parku Prinčeva, Madriđani iskoristili greške Dortmunda! (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.24 u 23:30

Fanstatično izdanje najelitnijeg evropskog takmičenja.

Fudbaleri Pari Sen Žermena dočekali su Barselonu u okviru prvog susreta četvrtfinala Lige šampiona od 21 čas na Parku Prinčeva. Španski klub odneo je pobedu rezultatom 3:2 nakon fanstatičnog meča sa puno drame i tako navijačima pripredili pravu predstavu koju će dugo pamtiti.

Prvih pola sata igre Parižani su imali potpunu kontrolu igre i izgledalo je kao da će Čavijev tim biti potpuno nadigran. Međitim onda je Rafinja u 37. minutu uspeo da realizuje jednu od polukontri Katalonaca i da iskoristi kiks Donarume. Nakon odmora, domaćin je krenuo furiozno i režirao preokret.

Prvo je u 48. minutu Osman Dembele pogodio kada je ušao u kazneni prostor i imao dribling gde je izbacio defanzivca Barselone i opalio i zakucao u mrežu. Nakon manje od dva minuta lopta je došla do Vitinje koji je prevario uspavanu odbranu gostiju i doveo svoj tim u vođstvo. 

PSŽ se povukao i prepustio inicijativu Barseloni, ali to ih skupo koštalo. U 62. minutu Pedri je u stilu Andresa Inijeste poslao prelep pas ka Rafinji koji se nalazio u kaznenom prostoru, a ovaj je iz prve opalio i matirao Donarumu. Tačku na susret stavio je Andreas Kristensen u 77. minutu. Gundogan je uputio centaršut u šesnaesterac, a Danac je nadskočio sve i glavom poslao loptu u gol.

U drugom susretu snage su odmerili fudbaleri Atletiko Madrida Borusije Dortmund u španskoj prestonici. Pobedu je odnela ekipa Dijega Simeonea rezultatom 2:1 i stvorila prednost pred pakao na Vest Falenu. Prvi pogodak za Jorgandžije nakon početničke greške odbrane Milionera postigao je Rodrigo De Pol u 6. minutu.

Naime, golman Dortmunda, Kobel je oslao loptu jednom od štopera, a onda je upravo Argentinac pretčao rivala, oduzeo mu loptu, a potom iz drugog kontakta poslao loptu u mrežu. Potom je usledio miran period susreta koji je trajao sve do 32. minuta kada je Samjuel Lino povisio prednost Atletika.

Ponovo greška defanziva Borusije, a to korsti Grizman koji je pronašao Lina, a on šutirao u donji levi ugao Kobela. U drugom delu nije bilo previše iznenađenja sve do 87. minuta kada je Sebastijan Ale režirao dramu i smanjio prednost na 2:1, ali su domaći ipak preživeli i slavili.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter