0
Fudbal

FOTO: Starsport

ZVEZDA RUTISNKI PROTIV VRŠCA: ‘Crveno-beli’ nastavljaju pohod ka odbrani titule! (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.24 u 20:47

Odličan posao ‘crveno-belih’.

Fudbaleri Crvene zvezde Vršca odmerili su snage u okviru četvrtfinala Kupa Srbije na stadionu Rajko Mitić od 19 časova. Izabranici Vladana Milojevića su pobedili ‘Banaćane’ rezultatom 2:0 i plasirali se u polufinale najmasovnijeg takmičenja u zemlju. Strelci za ‘crveno-bele’ bili su Aleksandar Katai u 6., Šerif Endiaje u 65. i Osman Bukari u 81. minutu.

PRVO POLUVREME:

Već u 3. minutu Marko Stamenić je imao pokušaj da dovede Zvezdu u vođstvo, šutirao je sa distance, ali je golman gostiju uhvatio loptu bez većih problema. Tim iz Ljutice Bogdana došao je do vođstva preko Aleksandra Kataija kada ga je uposlio Stamenić, a on ušao u kazneni prostor i šutirao u suprotan ugao golmana Vršca koji nije imao šanse.

Vrščani su ipak ušli hrabro u ovaj susret i pokazivali su da su došli da se nadigravaju sa šampionom Srbije. Imali su šanse iz kornera u tri navrata, ali je Popović to čistio sa lakoćom. U 15. minutu Zvezda je imala šansu iz kornera preko Stamenića, koji je šutirao glavom pored gola.

Novu priliku da povećaju prednost fudbaleri Zvezde imali su u 19. minutu kada je lopta došla do Krasoa na ivici kaznenog prostora, a on šutirao, ali je Nović uspeo da spreči pogodak i odbranom izbacio loptu u korner. Dominirali su izabranici Vladana Milojevića tokom čitavog prvog dela, ali su igrači Vršca pokazali veliku požrtvovanost i volju da pariraju ‘crveno-belima’.

Nakon kornera koji su imali gosti lopta je došla do Terzića, koji pokušao glavom, ali je njegov pokušaj otišao iznad prečke. Defanziva Vršca bila je jako disciplinovana, tako da igrači domaćeg tima nisu mogli tek tako lako da dođu do gola Novića. U samom finišu prvo dela sjanu priliku su imali domaći kada je Radojević progirao Kraosa koji je pogodio Lazevskog.

Nakon toga, odmah je Kataija pokupio odbijenu loptu, šutirao, ali su defanzivci Vršca izbacili loptu sa gol linije. Ponovo je zvezdin Magiko imao šansu u 45. minutu kada je šutirao iz neposredne blizine, ali pravo u Novića, nakon toga se otišlo na odmor. 

DRUGO POLUVREME:

Najraspoloženiji na susretu definitvno je bio Katai koji je u 49. minutu oprobao svoj šut sa nekih 15 metara od gola, ali lopta otišla pored stative. Nakon par minuta Zvezda je imala korner kada je nakon centaršuta Sremčević glavom šutirao, ali je ponovo bio neprecizan. 

U nastavku nije bilo većih uzbuđenja. Ekipa Zvezde je imala kontrolu igre, ali su Vrščani pokazali zube domaćima i nisu im tek tako dali da nađu put do gola Novića. Nakon dve potencijalne opasne šanse za goste, crveno-beli su u 65. minutu došli do prednosti od 2:0.

Bukari je uputio dug pas kad Endiaju koji se nalazio u kaznenom prostoru i primio loptu i bez većih poteškoća se upisao u strelce. Aktuelni osvajač Kupa imao je novu priliku u 73. minutu kada je nakon šuta Mijailovića sa distance loptu izblokirao jedan od defanzivaca Vršca, Zvezda je imala korner.

Bukari je oprobao svoj šut sa ivice kaznenog prostora u 80. minutu, ali je lopta otišla iznad prečke. Isti igrač je u 81. minutu stavio tačku na susret kada je nakon kornera Kange glavom je loptu zahvatio Milunović, a na drugoj stativi pronašao je Bukarija koji je snašao i nakon asistencije upisao se u stelce.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter