0
Fudbal

Aleksandar Čeferin (FOTO: UEFA/X)

ČEFERIN BRUTALNO ISKREN: Slovenac ozbiljno zapretio Hrvatima!

Objavljeno: 10.04.24 u 21:40

‘Blizu smo da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice.’

U poslednjih godinu dana na tlu Hrvatske desili se se ozbiljni incidenti od strane Dinamo Zagreba i Hajduk Splita. Ostaće upamćen i onaj nemili događaj kada su Bed Blu Bojsi izboli navjača AEK-a koji je podlegao povredama i izgubio život. Nedavno je Torcida pravila nerede nakon poraza njihovog kluba upravo od Dinama.

Povodom ove situacije, predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin se u intervjuu za Nacional osvrnuo na infrastrukturu u Hrvatskoj koja po njemu nije na zavidnom nivou.

-Mislim da je fudbalska infrastruktura sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja država sa manje fudbalskih uspeha. Mada ni u fudbalsku infrastrukturu država nije uložila nijedan evro. Drago mi je što sada pričaju o nacionalnom stadionu i o velikim ulaganjima u sport, nadam se da nije predizborna kampanja, ali mi iz Saveza kažu da su to ozbiljne stvari i da će sada mnogo ulagati. Ali, po mom mišljenju, Hrvatska nema nijedan stadion koji bi mogao da ugosti ozbiljan meč. To je i dalje najbolji stadion u Rijeci. Osijek je nov, ali sve je malo. A Poljud i Maksimir su sramota – naveo je i nastavio:

-Kad vidite tu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Blizu smo da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već nekoliko puta smo bili blizu te odluke. Sada se nadamo da će se nešto pomeriti. Čitao sam da su se nešto dogovorili sa gradom, sa crkvom, sa državom, sa HNS-om, ali ne znam detalje – poručio je Čeferin.

BONUS SADRŽAJ:

LEGENDA NA PARKU PRINČEVA: Bivši igrač Barselone i PSŽ-a prati duel! (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter