4
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

ZVEZDA OPET NA STAROM: Crveno-beli će kroz kvalifikacije morati do Lige šampiona! (FOTO)

Objavljeno: 09.04.24 u 08:58

Zvezda će imati izazovno leto pred sobom

U narednoj sezoni Lige šampiona očekuje se značajna promena, jer će umesto dosadašnjih 32 tima, u grupnoj fazi učestvovati 36 ekipa.

Ova izmena otvara četiri dodatna mesta za direktan plasman u elitno evropsko takmičenje, što predstavlja potencijalnu priliku i za šampiona Srbije.

S obzirom na trenutni primat u Superligi Srbije, postoji mogućnost da Crvena zvezda direktno uđe u Ligu šampiona, ali realnost je da će se to verovatno ipak neće desiti.

Uslov da ekipa koja ne osigura mesto u Ligi šampiona kroz domaće takmičenje osvoji evropski trofej, mogao bi biti ispunjen, s obzirom na situaciju u drugim evropskim ligama.

Međutim, to zavisi i od toga da Dinamo Zagreb ne osvoji titulu u Hrvatskoj, kao i od rezultata klubova poput Kopenhagena, Bazela, Slavije Praga i Šahtjora Donjecka u njihovim ligama.

Poslednje dve ekipe su dovedene u pitanje nakon nedavnih događaja u njihovim prvenstvima. Slavija iz Praga je pretekla Spartu na vrhu tabele Češke lige, dok je Šahtjor preuzeo vođstvo u Ukrajini, nadmašivši Krivbas.

Ukoliko Crvena zvezda osvoji Superligu Srbije, verovatno će morati da se bori kroz kvalifikacije kako bi se plasirala u grupnu fazu Lige šampiona, što je put koji je već poznat treneru Vladanu Milojeviću.

9
2

4 Komentara

  1. A vi već znate da će zveda biti prva nekoliko kola pre kraja???? I sad neka mi neko dokaže da prvenstvo nije namešteno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter