0
Domaći fudbal
FK Partizan

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Novi Pazar at stadium FK Partizan (JNA) on April 07, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZANU SE ČISTI PUT DO EVROPE: Ovo je leto koje crno-beli i Duljaj moraju da iskoriste!

Objavljeno: 09.04.24 u 11:33

Biće to ogroman izazov za Partizan

Fudbaleri Partizana će završiti ligaški deo Superlige Srbije na drugom mestu, četiri boda iza Crvene zvezde, koja se približava osvajanju nove titule.

Iako je prvenstvo još uvek otvoreno, sa još jednim večitim derbijem u igri, pitanje šampiona još uvek nije rešeno.

U trenutnom stanju na tabeli, Partizan bi imao dobru poziciju za kvalifikacije Lige šampiona. Prema projekcijama, započeli bi svoj evropski put iz trećeg kola kvalifikacija, automatski obezbeđujući učešće u Ligi Evrope.

Situacija u evropskim ligama poput Austrije, Češke, Ukrajine i Holandije ide na ruku Partizanu. Salcburg i Šahtjor, lideri u svojim ligama, i drugoplasirani timovi poput Slavije i Krivbasa, podržavaju Partizanovu potencijalnu poziciju kao nosioca u kvalifikacijama.

U slučaju da Partizan postane nosilac, mogući protivnici u trećem krugu kvalifikacija mogli bi biti Sparta Prag, Šturm Grac, Anderleht ili Tvente. U suprotnom, ako postanu nepostavljeni, suočili bi se sa timovima poput Rendžersa, Lila i Fenerbahčea.

Ukoliko Partizan pretekne Crvenu zvezdu i osvoji titulu, krenuli bi iz poslednjeg kola kvalifikacija, opet sa učešćem u Ligi Evrope.

35
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter