0
Košarka
Toni Kukoč

Toni Kukoc regular season round 32 Euroleague basketball match between Partizan and Olympiacos in Belgrade, Serbia on March 28, 2023.

KUKOČ OPET O JOKIĆU: Prvo rekao da Nikola ne može još da parira Divcu i Rađi, pa sad izjavio ovo!

Objavljeno: 09.04.24 u 09:55

Kukoč je nedavno dao jedno neobično mišljenje o partijama najboljeg košarkaša planete

Veliku prašinu je Toni Kukoč, legendarni hrvatski košarkaš, podigao samo jednom izjavom o Nikoli Jokiću. Napali su ga svi, od Amerikanaca, poznatih i čuvenih bivših igrača, do „običnog“ sveta. Sada je ponovo imao jednu zanimljivu izjavu, a ovoga puta o – Jugoslaviji.

Boravak u Beogradu povodom premijere dokumentarca „Magična sedmica“, koji prikazuje njegovu trofejnu karijeru, iskoristio je kako bi odgovorio na brojna pitanja novinara, ali i gostovao u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Na pitanje voditelja Ivana Ivanovića da li bi Jugoslavija 1992. godine pobedila čuveni „Drim-tim“ na Olimpijskim igrama u Barseloni, Kukoč je odgovorio:

To su sve strašni igrači u tom timu, ali ima i nas. Da imamo iskustvo od tri ili četiri godine igranja u NBA ligi, mislim da bi to bila jedna od najboljih košarkaških utakmica ikada odigranih.

Kukoč je dalje istakao da, iako su igrači iz Amerike možda fizički superiorniji, što se tiče same košarke i njenih temelja, evropski igrači su bili bolji.

Znali smo da su oni fizički i atletski možda bolji od nas, ali što se same košarke tiče, njenih temelja, mislim da smo bili bolji. Dokaz tome su godine u kojima evropski igrači koji dolaze u NBA, oni pomažu tim ekipama, stavljaju ih u red. Prošli smo toliko vremena radeći na temeljima, stekne se znanje čitanja igre. To se vidi kod Nikole Jokića, Luke Dončića i svih koji su pre igrali.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter