0
Domaći fudbal
Igor Duljaj

FOTO: FK Partizan

DULJAJ OTVORENO O BAŽDARU: Trener Partizana kritikovao mladog fudbalera, koji želi da napusti Humsku! (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.24 u 12:18

Duljaj je govorio uoči meča sa Voždovcem

Šef stručnog štaba Partizana Igor Duljaj je na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Voždovca u četvrtfinalu Kupa govorio o raznim temama.

Trener crno-belih je govorio prvo o sledećem protivniku Partizana.

Sreda, 15 časova, termin izuzetno nepovoljan, za navijače i nas, fudbalere na terenu. Niko ne zaslužuje da igra u tom terminu, ni Zvezda, ni Partizan, Vojvodina, Čukarički, Zemun… Verovatno će i poseta biti slabija, pozivam sve, pa i decu iz prve smene da nas podrže. Neka školarci ostanu u drugoj smeni, da uče, ali svaki navijač nam je potreban! Videlo se na poslednjoj utakmici koliko nam znači energija sa tribina – rekao je Duljaj i nastavio.

– Naredni meč ima drugačiji značaj u odnosu na prošlu nedelju. Tada su u opticaju bili bodovi, sada poraz izbacuje iz igre za domaći trofej. Teško je igrati u sedam dana dva puta sa istim rivalom. Odlično se poznajemo, Voždovac mnogo dobro igra, ali bez pozitivnih rezultata. Niz neuspeha mora da se prekine, nadam se da neće protiv Partizana. Odlična ekipa, mlada i poletna ume da igra. Imamo i mi imperativ, željni su i ljudi iz kluba, pogotovo navijači Partizana prolaska u narednu rundu.

Svi igrači sem Mateusa Saldanje su spremni za ovaj meč.

Ostali su spremni, bez izuzetka! Saldanja je tražio raspored utakmica do kraja prvenstva, prema onome što vidim mogao bi da igra. Verujem da će u narednih desetak dana, možda i ranije, biti sa prvim timom. Nema ni Nikole Miličića, radi sa ekipom, ali neće igrati sigurno naredne dve utakmice. Polako ulazi u ritam, u igri „deset na deset“ dobija šansu… Ne verujem da će zaigrati tokom aprila.

Najavio je trener Partizana određene promene u timu.

Na poslednjoj utakmici tim je izgledao drugačije, biće opet izmena. Neophodne su, ekipa odlično radi, ko god da izađe na teren, neću pogrešiti. Važan nam je i nedeljni meč sa Čukaričkom, ali Voždovac je za nas prioriet. Očekujejte dve, možda i tri izmene, tim imam u glavi, odlučiću posle treninga. Poslednja linija je specifična, golman i vezna linija stub su tima. Imaćemo gust raspored, umor ne priznajem, tu su i kartoni, moguće povrede. Maksimalno računam na sve fudbalere, koga god da pošaljem na teren neću pogrešiti.

Govorio je trener Partizana o napadačima, gde ima dilemu da li utamicu da počne Nikolić ili Baždar.

Interesantno pitanje, Nikolić mnogo donosi ekipi. Ako bih želeo da zaštitim sebe, onda bi Nemanja igrao. Baždar ima 20 godina, na radaru je mnogih ekipa, moramo da ga istrpimo, tu mislim na ekipu, ostale, čak i Nikolića, čiji saveti su dragoceni. Nedostaje Baždaru strpljenje, ne mogu koraci da se preskaču. Tržište, ipak, diktira uslove, klub je na prvom mestu, ne moja malenkost. Da se razumemo, Nikolić je uradio mnogo za ekipu… Inteligentan je momak, uoči dolaska u Partizan otvoreno smo pričali. Na prvo pitanje „prva ili peta opcija“ rekao je – „kako Vi kažete“. Poštuje klub, u mnogim situacijama nije Nikoliću prijatna klupa, ali… Partizan je ispred nas!

Potom se Duljaj osvrnuo na situaciju oko Baždara koji je rešio čini se da naputi crno-bele.

 Teško je oceniti da li će Baždar biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez dvojice mladih, Ilića i Belića, a bez njihovih prodaja bi klub teško mogao da funkcioniše. Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića… Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu – izjavio je Duljaj.

Utakmica Partizana i Voždovca je na programu u sredu od 15 časova na stadionu u Humskoj.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter