2
Domaći fudbal

Igor Duljaj (FOTO: FK Partizan)

(ANKETA) PARTIZAN PRED BITNOM ODLUKOM: Da li je Igor Duljaj zaslužio novi ugovor?

Objavljeno: 09.04.24 u 14:32

Duljaj je izgleda zaslužio poverenje uprave

Danas je „MozzartSport“ potvrdio informaciju da uprava FK Partizan ima ozbiljnu nameru da produži ugovor sa Igorom Duljajem.

Već mesecima je podeljeno mišljanje među crno-belom javnosti o radu trenera. Jedna grupacija je zadovoljna onim što je uradio s obizrom na uslove u kojima je radi. Sa druge strane postoji grupacija koja sumnja u njegovu posvećenost Partizanu.

Duljaj ni od čega stvorio sjajan tim

I pre početka sezone mnogi su unapred otpisali Partizan kao kandidata za titulu u Superligi. Crvena zvezda je tada na čelu sa perspektivnim Baharom i gomilom preskupih pojačanja bila ogroman favorit.

Ipak, to se ispostavilo kao fijasko kluba sa Marakane. Za to vreme Duljaj i njegova skauting služba su vredno radili i pronalazili su zaista sjajna rešenja na svim pozicijama u timu.

U klub je stigao Aleksandar Jovanović koji se ispostavio kao pun pogodak za Partizan. On je na terenu dokazao da je jedan od ključnih igrača crno-belih i jedan vrhunski golman

Ipak, najveći pogodak Duljaja i njegovog tima bilo je dovođenje Mateuša Saldanje. Brazilac je za kratko vreme pokazao da se radi o vanserijskom napadaču i postao je najbolji strelac Superlige, a brzo je stiglo interesovanje inostranih timova.

Pored njih dvojice u klub su stigli Ksander Severina, Nikola Antić, Aranđel Stojković, Aldo Kalulu, Gajas Zahid, Nemanja Nikolić, a kao jedan od retkih promašaja stigao je Nejtan de Medina.

I ove zime su napravljeni sjajni transferi u vidu dolaska Bojana Kovačevića, Jung-Džun Goha i Danila Kastilja, koji su brzo ušli u prvi tim.

Partizan je imao neverovatnu seriju od 13 pobeda u prvenstvu i to od drugog kola. U međuvremenu pobeđena je Crvena zvezda i sve je izgledalo kao da bi Partizan posle šest godina mogao da osvoji titulu, ali se onda dogodio pad.

Proleće koje Duljaj želi da zaboravi

Partizan je po ulasku u prolećni deo šampionata imao solidnu zalihu bodova u odnosu na Zvezdu. Ipak, teško izvojevane pobede protiv Javora, Radnika, IMT-a i Železničara iz Pančeva nagovestile su da stvari nisu baš tako sjajne.

Usledio je večiti derbi u kome su se crno-beli realno gledano „provukli kroz iglene uši“ pošto se Crvena zvezda, ovoga puta pod vođstvom Vladana Milojevića propisno ispromašivala, dok su crno-beli iskoristili svoje šanse te je rezultat bio 2:2.

Uprkos tom lošem izdanju izgledalo je kao da će Partizan ostati na čelu tabele. Međutim, usledio je šokantan poraz od Napretka, a potom i remi sa Mladosti iz Lučana.

To je Crvena zvezda iskoristila da preuzme prvo mesto i završi prvi deo sezone na prvom mestu, što joj daje prednost domaćeg terene za verovatno odlučujući večiti derbi.

Nakon toga usledilo je brdo kritika na Duljajev račun, ali se čini da je njegov tim dostigao vrhunac i da više od toga ne može. Neki ipak smatraju da Duljaj u poslednje vreme pravi katastrofalne taktičke grške, pre svega u vidu izmena i postavke na terenu.

Sve u svemu čini se da uprava veruje u svog trenera, kome će najverovatnije ponuditi novi ugovor.

Da li Partizan treba da produži ugovor sa Duljajem?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
8
3

2 Komentara

  1. Od AV-a zavisi,,,,A tim je sjajan, do bola i nazad i na respiratoru,,,,Koji kriterijumi ovde važe ??? Samo je zvezda skuplja ????

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter