0
Košarka

Ioannis Sfairopoulos, Head Coach of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Nebojsa Covic during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Olympiacos Piraeus at Stark Arena on April 04, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ČOVIĆ O BUDŽETU ZVEZDE ZA TEKUĆU SEZONU: Nemamo crne ugovore, sve treba da bude transparentno!

Objavljeno: 08.04.24 u 21:44

Otkrio je i koliki je bio budžet Zvezda kada je ušla u Top 8 Evrolige

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović večeras je gostovao u emisiji „Indirektno“ na TV K1.

Govorio je o raznim temama, a prvi čovek KK Crvena zvezda dotakao se i budžeta kluba za tekuću sezonu.

Kad smo bili u Top 8? Ove godine smo bili na 16. mestu, a vaše kolege i vi pominjete da smo dobili velike pare i da nismo ništa uradili. Za mene je donji deo tabele sve ispod devetog mesta. Ja mislim da smo i jedni i drugi u donjem delu tabele. Mi nismo igrali Superkup, Partizan jeste. Partizan nije uzeo Superkup, uzeo ga je Studentski centar. Kup smo uzeli, u ABA ligi smo prvi. Igrali smo Evroligu, ja stvarno želim da Partizan uđe u 10. Naš budžet za igrače je 12,2 miliona evra bruto. Nemamo crne ugovore sa igračima i trenerima. Ako to nekog vređa, onda ne pričamo o parama. Treba da pričamo o tome, da je sve transparentno, posebno onaj novac koji daje država – rekao je Čović.

Potom je rekao i koliki je bio budžet Zvezda kada je ušla u Top 8 Evrolige.

U 2016. godini smo bili u Top 8 sa budžetom od 4,5 miliona evra, što je interesantno. Probaćemo da uđemo u Top 8, ne samo to, nego u Top 4. Imate Armani, Asvel, veće budžete od nas, pa ništa. CSKA je imao budžet 40+ miliona, a to je bilo koliko god hoćeš. Ne možeš svake godine da osvajaš. Čak jedne godine nije ni uspeo da uđe u F4, a mislim da je Dule Vujošević tad bio trener. Mi smo prvi rekli, napravljeni su promašaji u skautingu. Ko je znao da će Nejpir, čovek koji treba da bude ekstra plej da odigra tako. 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter