0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

NOVAK OBARA REKORDE I KAD NE IGRA TENIS: Đoković novim dostignućem ispratio Federera u istoriju po ko zna koji put!

Objavljeno: 07.04.24 u 09:12

Novak definitivno nije sa ove planete

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, nije danas bio na terenu, ali je ipak dodao još jednu impresivnu „recku“ u knjige teniskog sveta. Novak je postao najstariji teniser ikada koji je bio na prvom mestu ATP liste.

Sa 36 godina i 321 danom života, Đoković je pretekao legendarnog Rodžera Federera, čiji je rekord sada oboren. Ovo je bio istorijski trenutak za srpskog asa, čineći ga ikonom tenisa.

Ovo je već 419. sedmica koju je Novak proveo na vrhu ATP liste, a sutra će se ta brojka verovatno povećati jer trenutno nema igrača koji bi ga mogao prestići.

Sledeće sedmice, srpski teniser će se takmičiti na ATP Mastersu u Monte Karlu. To će biti njegov prvi nastup od poraza na turniru u Indijan Velsu u ranoj fazi. Navijači s nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Novak pokazati na ovom prestižnom takmičenju nakon postizanja ovog impresivnog dostignuća.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter