0
Fudbal
FK Hajduk Split, Torcida, Poljud

FOTO: Twitter/@hajduk

HRVATI SE OSRAMOTILI PRED SVETOM: Amerikanci napustili turnir u zbog rasizma igrača Hajduka!

Objavljeno: 07.04.24 u 13:30

Veliki skandal je sve ostavio bez komentara

Red Buls iz Njujorka povukli su se sa međunarodnog turnira „Kup generacija“ koji organizuje američka fudbalska MLS liga za igrače do 15 i 17 godina, nakon što su se dogodila dva rasistička incidenta protiv igrača ovog kluba.

Prvi incident desio se na utakmici njihove ekipe do 15 godina protiv meksičkog Montereja, dok je drugi incident zabeležen u meču generacije do 17 godina protiv Hajduka iz Splita.

Ovo što se dogodilo na protekle dve utakmice je neprimereno i promenilo je našu ekipu zauvek. MLS nije ništa preduzeo i ostavio nam je osećaj nepoverenja i nesigurnosti za našu dobrobit. Nadamo se da će se u budućnosti popraviti odnos prema igračima – navodi se u saopštenju Red Bulsa.

Američki mediji prenose da su mladi fudbaleri Hajduka vređali Erika Taija i golmana Džošuu Granta na rasnoj osnovi. Ovaj incident je izazvao kontroverzu na turniru i istakao važnost borbe protiv rasizma u sportu.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter