0
Domaći fudbal
FK Partizan - FK AEK

FOTO: FK Partizan

DAN KADA JE PARTIZAN IGRAO U INAT CELOM SVETU: NATO bombe padale po Srbiji, ali oni nisu hteli da odustanu! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 07.04.24 u 10:54

Partizan je pokazao celom svetu šta je srpski inat

Fudbaleri Partizana su uvek nosili svoj dres sa ponosom, bez obzira na ime protivnika. Na današnji dan pre 25 godina, 18 hrabrih fudbalera je izašlo na teren sa AEK-om sa namerom da celom svetu pokažu da je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije pogrešno i da se sa tim mora prestati.

FK Partizan - FK AEK
FOTO: FK Partizan

Nosili su mete na grudima, jasno poručujući – „Zaustavite rat, prekinite bombardovanje!“ U vazduhu su već 15 dana padale bombe, razarajući mostove, bolnice, škole i cela naselja. Ipak, fudbaleri Partizana i AEK-a nisu poklekli. Odlučili su da odigraju utakmicu, uprkos opasnostima.

FK Partizan - FK AEK
FOTO: FK Partizan

Gostujući tim je stigao u Beograd preko Budimpešte, sa čuđenjem i nevericom. Na stadionu u Humskoj, oko 15.000 navijača Partizana dočekalo je goste sa velikim poštovanjem. Iako su bile teške okolnosti, fudbalska utakmica je bila simbol hrabrosti i prijateljstva.

Nakon sat vremena igre, svi su zajedno utrčali na teren i prekinuli meč. Rezultat je bio 1:1, sa golovima Mateje Kežmana i Parisa Zubulisa. Kao znak prijateljstva, gosti su zasadili maslinovo drvo.

FK Partizan - FK AEK
FOTO: FK Partizan

Ovaj događaj će zauvek ostati upamćen kao primer hrabrosti i solidarnosti, dok će imena ovih heroja u crno-belim i žuto-crnim dresovima biti večno upamćena.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter