0
Evroliga
KK Makabi Tel Aviv

Oded Kattash, Head Coach of Maccabi Playtika Tel Aviv speaks to Wade Baldwin IV, #5 of Maccabi Playtika Tel Aviv, Bonzie Colson, #50 of Maccabi Playtika Tel Aviv and Jake Cohen, #15 of Maccabi Playtika Tel Aviv during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Maccabi Tel Aviv at Stark Arena on March 14, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA EVROLIGE PODIGLA VELIKU PRAŠINU IZJAVOM: „Teško je biti tamnoput Amerikanac u Evropi“

Objavljeno: 06.04.24 u 17:33

Zanimljiva izjava Amerikanca

Jedan od najboljih igrača Evrolige i košarkaš izraelskog Makabija iz Tel Aviva, Vejd Boldvin, govorio je o napadu na sudiju u završnici meča protiv Baskonije, kao i problemima sa kojima se susreće u Evropi.

Prvo je govorio o napadu na sudiju i istakao da je morao drugačije da se ponese, da bude profesionalniji u svom odnosu sa sudijom.

Očigledan razlog je ovde. I politički korektan odgovor je da nikada ne biste trebali da se ponašate tako posle utakmice. Nikada ne biste trebali da tako tretirate nekoga i da se tako ponašate. Trebalo bi da budete vrlo profesionalni u svojim reakcijama. Trebalo bi samo da pustite igru, čujete poziv, poštujete ga i idete dalje. To je ispravan odgovor da se kaže – tako bi trebalo da se ponašate – rekao je Boldvin.

Potom je pričao u ime američkih košarkaša o tome kako je biti tamnoputi Amerikanac u Evropi.

Wade Baldwin IV (R) and James Nunnally during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ali ja ću govoriti o svim američkim igračima koji igraju ovde i prolaze kroz nepravedne situacije tokom utakmica i kroz poslovanje košarke uopšte. Vrlo je teško, rekao bih, tamnoputim Amerikancima da budu uspešni ovde. To je jedan grub posao. Jer ovde prolazi mnogo nas. Vidite mnoge momke koji dolaze i odlaze iz situacija. Vrlo je važno da se stavite u dobre situacije i dobro igrate. I ta specifična situacija… vrlo je teško biti sudjen od strane evropskih sudija. Drugačiji je stil igre ovde u poređenju sa onim na šta ste navikli. Što se mene tiče lično, smatram da sam jedan od težih ljudi za sudjenje. Često sam jači, pravim vrlo brze poteze i teško je doneti odluku u deliću sekunde – objasnio je Boldvin. 

Sudije imaju težak posao, ali i igrači da se prilagode na drugačija pravila igre.

To je bio trenutak koji je bio nagomilan. Prolazite kroz male stvari, pokušavate da komunicirate, i nije išlo kako treba za mene, pa sam reagovao. To nije rasno. Samo je teško. Jer kao Amerikanac uvek se takmičite sa sledećim NBA momkom koji dolazi. Ja sam bio NBA momak koji dolazi u Evroligu… Osećate da uvek morate biti na vrhu svoje igre. Što se tiče sudjenja, dolazite iz drugačijeg okruženja. U SAD-u, možda ima malo više kontakta, ali sada prelazite na njegovu igru, morate prilagoditi svoju igru, svoju kulturu i svoj mentalitet. Sve mora da se prilagodi. I to je teško raditi sve vreme – zaključio je Boldvin. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter