0
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen/YouTube

TUŽNA SUDBINA VIRTUOZA SA ĐETINJE: Noćni život i alkohol su ga koštali uspeha u Zvezdi, a skončao je tragično! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.24 u 19:58

Proslavio se pre svega kao futsal igrač

Fudbalska legenda i bivši igrač Crvene zvezde, Srboljub „Srba“ Stamenković, rođen 31. januara 1956. godine u Užicu, ostavio je neizbrisiv trag kako na fudbalskim terenima, tako i u srcima navijača. Iako je njegova karijera u Zvezdi bila obeležena povredama i turbulentnim životnim stilom, Stamenković je ostao upamćen kao majstor driblinga i virtuozni fudbaler.

Stamenković je svoj fudbalski put započeo u užičkoj Slobodi, a 1975. godine prešao je u Crvenu zvezdu. Iako su ga povrede sprečile da ostvari pun potencijal u dresu crveno-belih, ostavio je neizbrisiv pečat. Sa Zvezdom je osvojio tri šampionske titule, učestvovao u Kupu UEFA, te se istakao kao ključni igrač tima.

Nakon Zvezde, Stamenković je svoju fudbalsku karijeru nastavio u SAD-u, gde je igrao mali fudbal za timove kao što su Memfis Amerikans i Baltimor Blast. Postigavši impresivne rezultate i stekavši status jednog od najboljih igrača u Americi, Stamenković je postao legenda malog fudbala, proslavivši se kao MVP lige i najbolji asistent prvenstva.

Nakon povratka u Srbiju i kratkotrajnog bavljenja biznisom, Stamenković se ponovo vratio u SAD kako bi nastavio svoju sportsku karijeru. Premda su ga povrede sprečile da nastavi sa igranjem, njegovo ime ostaje urezano u istoriju američkog malog fudbala.

Tragično, Stamenković je preminuo 28. januara 1996. godine od povreda glave. Ipak, njegovo nasleđe i doprinos fudbalu žive i danas, a njegova izuzetna sportska dostignuća i posvećenost igri prepoznata su i uvrštena u Američku kuću slavnih malog fudbala.

Iako ga je životni put odveo daleko od rodne zemlje, Srba Stamenković zauvek će ostati u srcima navijača Crvene zvezde kao jedan od najvećih igrača koje je klub ikada imao.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter