0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Twitter/AustralianOpen)

NOVAK SVE ŠOKIRAO: Ovakvog Đokovića nikada do sada nismo videli!

Objavljeno: 06.04.24 u 23:34

Novak je sve iznenadio svojom izjavom

Srpski teniser Novak Đoković izražava rezervisanost pred nadolazeći deo sezone koji će se odvijati na šljaci, počevši od Mastersa u Monte Karlu.

Iako je Đoković ranije ostvario uspehe na ovom turniru, osvojivši ga dva puta, poslednji trijumf datira još od 2015. godine.

Uvek sam voleo da igram ovde. Živim tu dugo, moje dvoje dece je rođeno ovde, kao dom mi je. Neverovatan broj sati sam proveo ovde trenirajući. Znam sve, ali igranje kod kuće stvara pritisak. Šljaka je najzahtevnija podloga. Treba mi duže da dostignem svoj najbolji nivo. Na početku karijere sam ostvarivao bolje rezultate. Poslednjih pet ili šest sezona nisu bile toliko uspešne. To se možda promeni, sjajno je što sam ovde. Nisam igrao u Majamiju, pa sam imao više vremena da treniram na šljaci – izjavio je Đoković, izražavajući svoja očekivanja pred deo sezone na šljaci:

Da budem iskren, nisu velika. Kada pogledate kako sam igrao ove godine i rezultate koje sam ostvarivao ovde. Za mene, uglavnom je reč o konsolidovanju igre na šljaci i da se nadam da ću postići formu sa Rolan Garosa. Sve preko toga je bonus.

Đoković ističe da su Olimpijske igre iznad svih ostalih turnira i Grend slemova.

One su veoma važne, uvek govorim o Olimpijskim igrama kao prioritetu. Na poslednjih nekoliko nisam uspeo da dostignem najbolji nivo. Ovaj put će biti malo drugačije. Po prvi put ćemo igrati na šljaci. Igranje pre toga na Rolan Garosu će pomoći u spremanju. Doduše, pre toga imamo mali turnir Vimbldon (smeh) i to nije idealno. U svakom slučaju, najbitniji period godine je između Rolan Garosa i US Opena. Tada morate da budete spremni mentalno i fizički – zaključio je Đoković.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter