4
Domaći fudbal
Ivica Kralj

Ivica Kralj during the start of the preparation for the spring part of season pocetak priprema za prolecni deo sezone at stadium FK Teleoptik on January 10, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KRALJ BRUTALNO ISKREN: „U srpskom fudbalu se dešavaju se stvari o kojima ne smem da pričam“ (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.24 u 18:58

Prokomentarisao je Kralj i suđenje Pavla Ilića sa 172. večitog derbija

Sprotski direktor Partizana Ivica Kralj, govorio je u podkastu Wish&Goal gde je govorio o raznim temam, a posebno zanimljiva bila je tema o srpskim sudijama i stanju u našem fudbalu.

Legendarni čuvar mreže državnog tima, Partizana, Porta, PSV-a, ruskog Rostova, a kao sportski direktor Partizana drakonski je kažnjen – šestomesečnom suspenzijom rada u fudbalu. I to zbog komentarisanja suđenja.

Jedini sam kažnjen što sam izneo mišljenje povodom suđenja, stojim i danas iza reči izgovorenih posle prvog koa. Kasnije se ispostavilo da su ljudi koji su kaznili smenjeni, a kazna je ostala. Možda sam i ja preterao, ali sam morao da kažem šta mi je na duši i da zaštitim klub. Bez obzira na sve, neke stvari se ponavljaju. Uvek sam za razgovor, za iznošenje mišljenja, samo tako možemo da napredujemo, a neko drugi misli drugačije, da je moguće zatvoriti se u četiri zida… To je naša realnost i ponavlja se mesecima, skoro godinu dana. Dešavaju se stvari o kojima ne smem da razgovaram – ispričao je Ivica Kralj i nastavio:

– Verujem da će se stvari promeniti. Činjenica je da ima dosta anomalija, ali verujem bi bilo bolj ulaskom bivših igrača, kvalitetnih ljudi, ako im se omogći sloboda da iznesu mišljenje. Makar bilo i pogrešno, ne može da vlada jednoumlje, već da se vodi debata. Iz toga ćemo doći do rešenja. Za to je potrebno vreme. Ako ja, koji sam ceo život u sportu i nepopravlji sam optimista, pričam negativno, onda je to zabrinjavajuće. Potrebno je u naš fudbal ubaciti malo pozitive. Nije baš tako crno kao što se govori. Jesu slaba infrastruktira i gledanost, ali ako imate dobru energiju i želju za promenama…

Posle 172. večitog derbija i sam Kralj, kad je između redova zamerio arbitru Pavlu Iliću, rekavši da je „oduševljen suđenjem“ i da poziva navijače da „njega i njemu slične dobro dočekaju i pozdrave kad budu u prilici“.

FK Partizan - FK Crvena zvezda
referee sudija Pavle Ilic during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on September 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Rekao sam šta sam mislio. Ko je hteo da razume – razumeo je. Na čitaocima je da procene da li je bilo sarkastično. Na derbiju nismo bili na nivou, ali smo uzeli bod, posle toga smo dvaput kiksnuli, što je i normalno, jer je nemoguće da u nizu dobijete 150 ili 200 utakmica. Na kraju krajeva, nekad je i moguće. Kjad smo izgubili prvo mesto, noge su postale teže, opterećenje veće, ne igramo sjajno, ali pobeđujemo.

Sad je četiri razlike, devet kola pre kraja. Domaćini su konstatovali da bi u svakoj drugoj zemlji ta diastanca bila dramatična, a kod nas je maltene završeno.

– Ne znam, to je pitanje i za selektora, izjavio je da je prvenstvo gotovo, a Zvezda šampion. Ne razumem, ima još devet kola, dosta teških utakmica, posebno u plej-ofu. Ili nešto znaju što mi ne znamo. Gledam isključivo sportski, nadam se da Partizan može da napravi uspeh. Ima dosta stvari zbog kojih sam kažnjen, a ponavljaju se. Jednog dana je penal, sutradan takva situacije nije za jedanaesterac. Kad slušam objašnjenja pominje se intenzitet. Očigledno da ja ne znam pravila ili se ona menjaju u hodu. Kao sportisti mi ostaje da kažem: pusti da se igra, pa ko bude bolji.

 

Posle dugo vremena dobio je Partizan A reprezentativca, Samed Baždar je nedavno debitovao za A selekciju u prijateljskom susretu sa Kiprom, a u Humskoj smatraju da bi trebalo da imaju još jednog člana na spisku najboljih fudbalera u državi – Aleksandra Jovanovića.

Aleksandar Jovanović je najbolji igrač Partizana, najstandardniji, brani sjajno u kontinuitetu, sposoban je da izvadi ekipu. Kad je on pravi, ostali deluju bolje. Zašto da ne bude kandidat za reprezentaciju? Najbolji je golman lige, mesto mu je u selekciji – smatra Kralj.

50
15

4 Komentara

  1. Što ne kažeš kako si zavio u crno šabačku Mačvu? Preko milion evra duga si ostavio za sobom (to su 3 godišnja budžeta šabačkog tima) … Poštenjačina!

    4
    1
    Odgovori
    • Vi bre nikad nećete da priznate istinu! Čovek priča kako sudijska organizacija dokazano pomaže vašem klubu a vi skrećete temu? Mogao si bar biti iskren i reći U PRAVU JE ČOVEK-SUDJENJE JE KATASTROFALNO, iako je upropastio neki tamo klub…

      1
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter