0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

JOKSIMOVIĆ ŽELI DA UĐE U SERIJU POBEDA: „Biće izazovno u svakom slučaju za sve nas!“

Objavljeno: 06.04.24 u 16:57

Trener Nišlija oprezan pred duel sa nezgodnom ekipom Voždovca

U pretposlednjem, 29. kolu regularnog dela Super lige Srbije, Radnički će u nedelju od 16:30 časova na Čairu ugostiti ekipu Voždovca. Ovo će ekipi Dejana joksimovića biti treći ligaški meč u samo devet dana.

Šef struke Nišlija i strelac pobedonosnog pogotka iz prethodne utakmice, Stefan Cvetković, kažu da će učiniti sve da skor nakon ove mini serije bude savršen – „tri od tri“.

Očekuje nas treća utakmica u kratkom vremenskom intervalu, posle ove dve iza nas sigurno najbitnija, s obzirom da smo ostvarili dve jako bitne pobede. U goste nam dolazi ekipa Voždovca, jako nezgodna, mlada, organizovana u svim fazama igre. Veliki je izazov za mene i moj stručni štab da pipremimo ekipu za takvog protivnika, koji ima mehanizme da nađe neka najbolja rešenja u različitim fazama igre. Biće izazovno u svakom slučaju za sve nas, pre svega za igrače koji će morati da na sve te izazove odgovore igrom na terenu. Što se nas tiče mislim da smo u dobrom momentumu posle ove dve pobede i da bi to trebalo da iskoritimo na narednoj utakmici, da nastavimo sa dobrim rezultatima i pobedama. Daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo -započeo je izlaganje na konferenciji Joksimović.

Upitan za sastav koji se čekuje na nedeljnom susretu, Joksimović je poručio da će morati da pažljivo balansira pri odabiru startnih 11
protiv Voždovca.

Znate za ono staro pravilo da se tim koji pobeđuje ne menja. Mi ćemo pokušati da nađemo najbolja rešenja da ostanemo na pobedničkom putu, a da se taj manjak energije ili taj neki akumulirani umor kod igrača, izazvan prethodnim obavezama koje smo imali, ne reflektuje na krajnji rezultat. U tom smislu je to opterećenje za mene i stručni štab da nađemo najboljih 11 koji će biti spremni u svakom smislu reči da izađu i da pobede utakmicu.

Stefan Cvetković jedan je od igrača koji je u vidnom usponu forme od dolaska trenera Joksimovića, a njegov pogodak je rešio pobednika duela Spatak – Radnički u prethodnom ligaškom kolu.

Pred nama je još jedna teška utakmica, dve smo već rešili u svoju korist, izgledali smo dobro na terenu. Dolazi nam Voždovac koji ima odličnu ekipu, mladu koja zna šta želi, igra napadački fudbal. Ipak, mi smo fokusirani na nas i spremamo se za tu utakmicu, svi ćemo dati maksimum i nadam se da će to biti dovoljno da uzmemo tri boda. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter