0
Evroliga
Nikola Topić

Nikola Topic (FOTO: Starsport)

DA LI TOPIĆ OSTAJE U ZVEZDI? Nebojša Čović odgovorio na pitanje svih pitanja! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.24 u 18:44

Svi se nadaju da bi Topić mogao da ostane na Malom Kalemegdanu

U nedavnom intervjuu, Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde, progovorio za Meridiansport o potencijalnom nasledniku na čelu kluba, ali i o budućnosti Zvezde na terenu, posebno ističući mladog i talentovanog Nikolu Topića. Ovaj igrač, ocenjen kao jedan od najboljih u Evropi u svojoj kategoriji i prognoziran kao treći pik na NBA draftu, možda bi već ovog leta mogao da se preseli u SAD.

Čović je izneo stav kluba o Topićevom eventualnom odlasku u NBA ligu.

Mi nećemo stajati na putu njegove karijere, odluka će biti njegova. Naravno, daćemo mu savete i sugestije da je NBA atraktivan po više osnova kao što su pare i sve ostalo, ali ja mislim da prvo i osnovno treba da bude koliko igraš u NBA. Naravno, ako Nikola to sam proceni mi nećemo praviti probleme, pogotovo što mislimo da je izuzetno nadaren i kvalitetan igrač – rekao je Nebojša Čović.

Nebojša Čović ističe da je sve teže zadržati mlade košarkaše u Evropi, jer im Amerika nudi mnogo više mogućnosti.

Međutim, ono što dodatno nas brine kada su mladi igrači u pitanju. To je ono što su Amerikanci uradili i počeli da plaćaju mlade igrače koji dolaze na fakultet, čak i delimično između redova igrače u srednjoj školi. Kako u takvim uslovima zadržati mlade kvalitetne igrače ovde. Evo ja sam roditelj dece i da imam sad ima situaciju da dete može da mi ide u Ameriku i da dobija mesečno 5-10 hiljada dolara, da ima plaćen smeštaj, koledž i ishranu. Šta? Ko je ovde konkurencija tome? Tamo što se tiče košarke ima vrhunsku obuku i mogućnosti. Mislim da na tome niko ne radi i ne razmišlja. Evropa je po mnogo osnova postala kolonija Amerike – istakao je prvi čovek crveno-belih.

Dodatno, Čović je kritikovao FIBA-u i KSS, ističući potrebu za zaštitom takvih situacija, ali naglašavajući da se sistemski ne bave tim pitanjima.

Treba se zapitati šta radi FIBA, pa šta radi naš KSS i da li uopšte možemo napraviti zaštitu za takve stvari. To se možda neće odmah odraziti, ali je već počelo da daje određene efekte i to ne samo dečaci nego i devojčice. Ali mi se sistemski ne bavimo tim stvarima – zaključio je Čović.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter